Date companie
 
 
 
 

Arșii în incendiul din clubul Colectiv, selectați pentru tratament în străinătate

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Noiembrie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : raniti, tratament, arsi, strainatate, germania, olanda, belgia
 

Belgia, Olanda, Germania! Acestea sunt țările care ar putea prelua o parte dintre răniții în incendiul de la clubul Colectiv. Doi răniți au fost deja transportați în Israel. Între timp, medicii spun că 65 de pacienți sunt tot în stare gravă.

RAED ARAFAT, secretar de stat, M.A.I. ”Ni s-au oferit inițial în Belgia 3 locuri la terapie intensivă și 5 locuri pt situații intermediare, dar au luat legătura și cu alte centre și e posibil ca numărul paturilor să crească. Cu Olanda și Germania vom vedea un număr mai mare de paturi care va fi alocat.”

Transportul pacienților va fi asigurat de partea română, iar costurile tratamentelor vor fi suportate de partea română, împreună cu țara care preia bolnavul. Selecția răniților va fi făcută, în funcție de anumite criterii, de echipele medicale din statele care și-au exprimat disponibilitatea de a primi răniți, precum și de medicii români.

NICOLAE BĂNICIOIU, ministrul Sănătății ”Pentru pacienții care ar putea fi transferați se acopera contravaloarea pe baza E112, ținând cont de criteriile medicale, acceptul clinicii și situația medicală a pacientului, dacă poate fi realizat transferul.”

Gigi Becali a donat 70.000 de euro unei victime și s-a arătat dispus să plătească tratamentul și pentru ceilalți răniți. Medicii au început să execute transplant de piele în cazul pacienților stabilizați. Potrivit cadrelor medicale, doi tineri internați la Spitalul Militar și-au pierdut auzul, iar starea unui băiat s-a agravat după ce a aflat ca iubita lui nu a supraviețuit. 127 de victime sunt în continuare în spital. Trei dintre răniți au fost externați joi.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Circa 50% dintre tinerii români vor să plece din țară, pentru o viață mai bună ( 9 Februarie 2020 )

  Jumătate dintre tinerii români vor să migreze în altă țară. Potrivit sondajelor realizate de Centrul de Studii pentru Migrație, circa 50 la sută dintre tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 34 de ani au planuri de plecare în străinătate.

 • Diplomele românilor pentru studii în străinătate, echivalate gratuit ( 8 Februarie 2020 )

  Românii care au studiat în străinătate își vor putea echivala gratuit diplomele în țară! Astfel, cetățenii români care vor să se întoarcă în țară, se pot angaja sau își pot continua studiile fără a mai plăti aceste taxe.

 • Tratamentele victimelor de la Colectiv, asigurate de stat ( 4 Februarie 2020 )

  Statul român ar putea plăti tratamentele victimelor incendiului de la Colectiv pe durata întregii vieți a acestora, atât în țară cât și în străinătate. Plenul Senatului a aprobat propunerea legislativă referitoare la acordarea...

 • Polițistul din Târgu Jiu, în arest provizoriu ( 12 Ianuarie 2020 )

  Polițistul din Târgu Jiu, reținut pentru un dosar de furt în Germania, a fost plasat în arest provizoriu ăn țară, pentru 15 zile, până la traducerea mandatului european de arestare. Așa a decis Curtea de Apel Craiova.

 • Noi imagini de la tragedia din Clubul ”Colectiv” ( 24 Octombrie 2019 )

   Imagini șocante de la tragedia din clubul Colectiv, ținute ascunse patru ani, au ieșit la iveală! Scenele care surprind primele minute ale intervenției echipelor Inspectoratului pentu Situații de Urgență au fost filmate...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2