Date companie
 
 
 
 

Arta poeziei

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Martie 2023
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Ziua Internationala a Poeziei
 

Arta exprimării în versuri, sărbătorită cu emoție, la Oradea! Poeți consacrați din județul Bihor și mari iubitori ai universului liric au marcat împreună "Ziua Internațională a Poeziei", în Aula Magna a Seminarului Teologic Greco–Catolic "Sfinții Trei Ierarhi Vasile, Grigore și Ioan". Creatorii de poezie prezenți în Aula Magna și-au recitat versurile, rând pe rând, într-o celebrare la unison a spiritului artistic care înfrumusețează sufletul și mintea omului.

VIOREL MICULA, inginer diplomat (AMBIANȚĂ POEZIE)

PS VIRGIL BERCEA, episcop greco-catolic de Oradea "Dacă reușim să înțelegem cât este de valoroasă poezia, pentru că vine ca o scânteie de la Domnul, înțelegem cu adevărat sensul ei, mesajul cu vreme și fără de vreme. Poezia este actuală întotdeauna, nu are timp și nu are spațiu. Vibrează în sufletele noastre și ne face mai buni, mai sfinți, ne înalță către Domnul."

AUREL MĂDUȚA, notar (AMBIANȚĂ POEZIE)

GHEORGHE VIDICAN, poet (AMBIANȚĂ POEZIE)

CARMEN VASILE, conf. univ. dr., Universitatea din Oradea "Lirica este aceea care ne scoate din gramatica cotidianului, care ne scoate din proză, spre poezie. Ce este poezia? Vezi o floare și nu te gândești la ea ca și valoare de horticultor, ci vezi frumusețea acelei flori. Cum este să vezi frumosul, dincolo de aparențe?"

PAȘCU BALACI, poet (AMBIANȚĂ POEZIE) 

GHEORGHE VIDICAN, poet "Poezia este sufletul care vindecă răni. Poezia este ceea ce dă șansă vieții. Orice popor prin cultură trăiește, respiră. Istoria unui popor înseamnă, înainte de toate, cultură."

Recitalul poetic a fost completat de momentele muzicale susținute de Alexandrina Chelu, Florian Chelu și Raul Silaghi.

(AMBIANȚĂ MUZICALĂ) 

Ziua Internațională a Poeziei este sărbătorită în fiecare an, începând din 1999, la data de 21 martie, în urma deciziei Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură.


Arta poeziei

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2