Date companie
 
 
 
 

Asaltul mistreților, în stațiunea Sinaia

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Noiembrie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : sinaia, paduri, mistreti, Busteni, ursi, salbaticiuni
 

Un nou incident cu sălbaticiuni! O turmă de porci mistreți a poposit în fața primăriei din Sinaia, chiar în centrul stațiunii, pentru a căuta hrană. Totul a fost surprins de camerele de supraveghere din zona instituției publice. Primarul spune că animalele pădurii sunt de neoprit. Vin tot mai des în stațiune, iar metode eficiente de menținere în habitatul lor natural nu prea există la ora actuală.

VLAD OPREA, primar Sinaia "În curând, o să ne trezim cu mistreții în case. În oraș sunt prezenti, dar ce să facă jandarmii și pompierii care îi fugăresc până la pădure, ca în timpul lui Ștefan cel Mare. Nu e o variantă de mediu în 2017! Cum s-a putut ca zeci de ani să nu fie mistreți pe stradă, și acum..."

Incidente similare au avut loc în aceeași zi în stațiunea Bușteni, unde jandarmii au intervenit pentru a alunga zece urși gunoieri, care au coborât din pădure pentru a căuta mâncare la tomberoane. Fenomenul este, de fapt, rezultatul defrișărilor masive operate în România din 1990 încoace. Lăcomia celor care au chelit dealurile și munții a afectat grav habitatul natural al animalelor pădurii. Urșii, mistreții, vulpile, căprioarele și alte sălbăticiuni au fost obligate să se retragă în zone tot mai restrânse, hrana s-a împuținat, măsurile aplicate de reprezentanții Romsilva pentru completare s-au dovedit deficitare, iar statul român nu a făcut nimic pentru a stopa exploatarea sălbatică a zonelor împădurite și nici pentru sprijinirea populației peste care au dat năvală sălbăticiunile.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2