Date companie
 
 
 
 

Asigurările ministrului Educației

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Iunie 2023
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : situatia in Educatie
 

Toate salariile din învățământ cresc, niciun salariu nu scade, a ținut să dea astăzi asigurări ministrul Educației, Ligia Deca. Oficialul a organizat o conferință de presă după ce în 1 iunie Executivul a aprobat prin Ordonanță de Urgență majorarea salarială pe care profesorii au respins-o.

LIGIA DECA, ministrul Educației

"La propunerea reprezentanților sindicatelor, prin OUG 53 garantăm o creștere de 1000 de lei brut pe lună pentru personalul didactic și didactic auxiliar și respectiv de 400 de lei brut pentru personalul nedidactic. Toate salariile de bază cresc și asta se va resimți în venitul net al întregului personal din învățământ. Mai mult decât atât sporurile, în marea lor majoritate, creșterile procentuale se aplică pe această bază mărită. Și ca să facem o mică trecere în revistă a acestor sporuri, vorbim de gradație de merit care este acordată pentru aproximativ 16 la sută pentru aproximativ 16 la sută din posturile pentru învățământ, sporurile pentru învățământul special pentru 15 la sută, sporul pentru dirigenție, care este larg răspândit, un spor de 10 la sută aplicat pe bază și practic 70 la sută dintre cadrele didactice beneficiază de acesta, inclusiv educatoarele."

LORENA PODAR, reporter

"Ministrul Educației, Ligia Deca, a făcut apel la cadrele didactice pentru a finaliza acest an școlar în bune condiții. Ea le-a cerut profesorilor să se întoarcă la catedre de săptămâna viitoare pentru ca toți elevii să-și poată susține examenele de final de gimnaziu sau de liceu."

Întrebată dacă există posibilitatea anulării examenelor naționale, Ligia Deca a explicat că se ia în calcul refacerea calendarului dar că nu există varianta anulării acestora. Între timp, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, Iulian Cristache, afirmă că sindicaliștii din educație au primit ceea ce au cerut de la prima întâlnire și că, în acest moment, copiii devin monedă de negociere.


Asigurările ministrului Educației

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2