Date companie
 
 
 
 

Atacuri ale urșilor, în mai multe zone din țară

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Mai 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : dambovita, jandarmi, gorj, judete, targu, paduri, ursi, atacuri, carbunesti, stana
 

Alertă în mai multe județe ale țării, după ce urșii au început să atace oamenii! La o stână din Harghita, o tânără de 28 de ani a fost atacată de o ursoaică al cărei pui fusese ucis de câinii ciobanilor. Femeia, rănită la o mână și la un picior, a ajuns la spital, iar starea ei este stabilă. Și în Gorj, jandarmii patrulează zona unei păduri de lângă orașul Târgu Carbunești, unde un urs scăpat dintr-un laț a ajuns în apropierea caselor.

AMBIANȚĂ "Copiii, nepoții pe care îi aveți, să stea pe lângă casă. În eventualitatea că îl vedeți, sunați la 112. Cu pădurea, dacă nu e neapărat necesar să ajungeți acolo, evitați."

Localnicii sunt foarte speriați.

VOX "E pericol, că am auzit că e și turbat! A mâncat o vacă. Ne e teamă că intră peste noi. Ne mănâncă copiii în curte!"

VOX "Ursul era după spatele autobuzului. Vecinii au strigat: "Ursul"! Noi, când l-am văzut, am fugit cu copiii în curte."

AMBIANȚĂ "A venit de acolo, de la deal. Aici s-a întâlnit cu o căruță, că dacă nu se întâlnea, mergea mai la vale. Are cineva 150 de stupi aici. A rupt gardul aici. Pe aici a intrat și s-a dus în pădure."

Autoritățile le-a spus localnicilor să nu mai intre în pădure, până când ursul nu va fi prins.

VOX "Este vremea ciupercilor, o sursă de venit pentru populația și așa destul de săracă, dar paza bună păzește primejdia rea."

Recent, într-o altă comună din Gorj, un urs a dat iama în gospodării și a ucis zeci de porci și capre. Și în județul Dâmbovița, jandarmii patrulează o zonă unde un urs s-a apropiat amenințător de casele oamenilor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2