Date companie
 
 
 
 

Atelier de Inserție Socială a oamenilor străzii, inaugurat la București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Februarie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bucuresti, sociala, persoane, munca, atelier, hrana, asociatia, oamenii strazii, adapost, samusocial, insertie, defavorizate
 

Sprijin pentru persoanele defavorizate! Asociația Samusocial din România a inaugurat Atelierul de Inserție Socială, proiect care își propune să amelioreze șansele de reinserție socială a oamenilor defavorizați. Mai exact, oamenilor străzii li se asigură consiliere psihologică și pregătire pentru program de muncă în diverse domenii de activitate.

ISABELLE SCUILLER, președinte, Asociația Samusocial "Astăzi inaugurăm acest nou atelier ocupațional unde se desfășoară activități care permite fiecărui pacient să-și câștige demnitatea și mai ales încrederea în sine. Când sunteți redus la un stadiu de supraviețuire ați pierdut nu numai sănătate și forța, ați pierdut și demnitatea."

Specialiști spun că, după încheierea stagiilor de pregătire, cel puțin 10 % dintre participanți își găsesc job. Mai mult, oamenii se pot angaja și în cadrul asociației Samusocial.

EPSICA CHIRU, reprezentant, Apa Nova "Vom extinde colaborarea cu Ministerul Sănătății, cu Ministerul Administrației și Internelor, respectiv cu partea de SMURD în domeniul de Asistență Socială pentru cazurile de Tuberculoză."

Asociația Samusocial se implică și în salvarea copiilor care își duc zilele sun cerul liber.

ISABELLE SCUILLER, președinte, Asociația Samusocial "Vorbim de familii care au ajuns recent în stradă, cu copii foarte mici, care nu pot trăi, nu au pampers, nu au îngrijire medicală și trebuie să venim și noi în ajutor."

Asociația Samusocial din țara noastră ajută anual peste 1500 de persoane defavorizate. Oamenii culeși de pe străzi sunt stabilizați medical, li se agigură masă caldă și îmbrăcăminte și sunt consiliați psihologic. De asemenea, sunt ajutați să-și găsească un adăpost, iar cei apți de muncă sunt integrați în programul asociației de pregătire pentru reinserție. În acestă situație este și Ion Ivan. Bărbatul a fost ajutat, iar acum are deja o locuință în care stă cu chirie și spune el că și-a regăsit demnitate și încrederea în sine.

ION IVAN  "N-am apucat să fiu rău, pentru că, după tentativa de suicid, am mers în adăpost. Am intrat la casa asta cu chirie. Am fost ajutat să nu ajung la o altă tentativă."

La fel este și tânărul Sergiu Apostol. El și-a recâștigat speranța și acum își caută un loc de muncă.

SERGIU APOSTOL "- M-a ajutat în igiena corporală și în afară de asta și mental, m-a încurajat mult. Vii des aici? Foarte des, fac baie, îmi iau haine când se fac donații. - Vrei să-ți găsești un loc de muncă? - Săptămâna viitoare sunt programat, să îmi caute un mic interviu."

În anii trecuți, mulți dintre oamenii care nu mai sperau să revină la o viață normală au fost ajutați de Asociația Samusocial să își gasescă locuri de muncă. Unii, la o fermă de lângă București, iar alții ca manipulatori de marfă în magazine.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2