Date companie
 
 
 
 

Atenționări meteo de ploi și cod de inundații

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Septembrie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : inundatii, constanta, ploi, vant, temperaturi, cod, galben, portocaliu
 

Ploi torențiale și frig în toată țara! În 12 județe este cod portocaliu de precipitații, iar în restul teritoriului este cod galben. Județele aflate sub avertizare cod portocaliu sunt: Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Tulcea, Brăila și Buzău și zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea și Gorj. În aceste regiuni, de luni, ora 15:00, până marți, la ora 12:00, ploile vor avea caracter torențial și se vor cumula local 60-80 l/mp. Bucureștiul și alte 21 de județe ale țării au intrat luni, la ora 10.30, sub avertizare cod galben de ploi, avertizarea fiind valabilă până marți, la ora 21.00.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "În intervalul menționat, ploile vor avea caracter temporar în toată țara și se vor cumula cantități de apă ce vor depăși frecvent 20-25 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp. La începutul perioadei avertizate, cu precădere în regiunile sudice și sud-estice, ploile vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și izolat de grindină."

Ploile torențiale au făcut deja prăpăd la Constanța. Apa pe străzi a depășit un metru, iar zeci de mașini au rămas blocate pe șoselele inundate. Vântul puternic a smuls copaci și acoperișuri și a pus la pământ o macara de câteva tone.

AMBIANȚĂ "Mamă, apa cred că are un metru jumate!"

Zeci de șoferi au fost blocați în trafic. Două familii au fost salvate din mașini de pompieri pe Drumul European 81. În municipiul Constanța, oamenii au sărit să ajute șoferii captivi.

VOX "Mai rău e că ne ia frigul. De ce nu coborâți din mașină? Nu coborâm, ne udăm și mai tare. Ce facem, stăm în vânt? Vă ajut să ieșiți pe geam."

Vântul a fost atât de puternic în port încât a pus la pământ o macara. Mai multe mașini au fost distruse de copaci rupți sau acoperișuri smulse de vânt. De marți, ploile însemnate cantitativ se vor semnala în special în sud-vest. Temperaturile vor scădea semnificativ în toate regiunile, astfel că, marți și miercuri, vremea va deveni rece pentru această perioadă a anului, în toată țara.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2