Date companie
 
 
 
 

Atmosferă încinsă, la Târgul Palincarilor, de la Oradea

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Octombrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : petrecere, oradea, palinca
 

Petrecere, la 50 de grade, în acest week-end, la Oradea! Nu, nu este vorba despre temperatura aerului, ci de tăria licorilor prezente la standurile de la Târgul palincarilor. Producătorii de palincă bihoreni și-au dat pe spate clienții cu marfa din damigene.

AMBIANȚĂ (scutură sticla, se văd bulele) "Trebuie să aibă mărgele. Pălinca asta e făcută la 50 de grade."

VOX producător: "O ții vreo 3-4 săptămâni la macerat, apoi o fierbi o dată, încă o dată și trebuie să pui mult suflet, ca să iasă o lucrare ca lumea."

VOX producător: "Țuică de prune, de anul ăsta, palincă de prune de cinci ani, ținută în butoi de dud, vișinată, afinată, de piersici, de pere și de mere. (...) - De unde sunteți? - Din Burzuc."

Pentru a putea savura în voie palinca, vizitatorii târgului și-au pus stomacul la adăpost cu mâncăruri tradiționale românești și ungurești, înfulecate pe acordurile muzicii populare.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2