Date companie
 
 
 
 

Au dat foc și cimitirului, în timp ce ardeau vegetația uscată de pe pășuni

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Februarie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : incendiu, hunedoara, foc, vegetatie, pasuni, cimitior, uscata, nandru
 

Cimitir mistuit de flăcări, în satul hunedorean Nandru! Incendiul a fost provocat de flocalnicii care au dat foc la vegetația uscată de pe pășunile situate în imediata vecinătate. Coroanele și crucile din lemn au ars ca niște torțe.

VOX ”Dă primăvara, adună cu grebla și, după aia, dau foc.”

VOX ”Lumea e rea! Cimitirile astea! Nu trebuie să intre acolo. Ar trebui păzite.”

Astfel de practici sunt interzise prin lege, din cauză că dăunează faunei și pot provoca pagube însemnate. Pompierii sunt în alertă, în această perioadă în care oamenii dau foc vegetației uscate. În câteva zile, peste 40 de hectare de teren au ars necontrolat.

ANEMONA DODA, purtător de cuvânt, I.S.U. Hunedoara ”În ultima săptămână, colegii mei au intervenit la 11 incendii de ardere de vegetație uscată, majoritatea, în zonele de deal sau de munte. Sunt zone greu accesibile. Intervenția este destul de dificilă.”

Cei care dau foc vegetației uscate riscă amenzi usturătoare. Este vorba de sume cuprinse între 1.000 și 2.500 de lei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Apartament în flăcări, în București ( 6 August 2020 )

  Incendiu puternic în Capitală! Un apartament situat la etajul 10 al unui bloc de locuințe din zona intersecției dintre bulevardele Mihai Bravu și Basarabia a fost cuprins de flăcări. 

 • Accident mortal în Hunedoara ( 31 Iulie 2020 )

  Tragedie la ieșirea din municipiul Hunedoara! Un bărbat de 42 de ani și-a pierdut viața. Șoferul se deplasa spre Deva și a intrat cu mașina pe contrasens. 

 • Explozie urmată de incendiu, într-un bloc de pe Calea Giulești ( 29 Iulie 2020 )

  O explozie în boxa unui bloc de pe Calea Giulești din Capitală, urmată de incendiu, a provocat panică în toată zona. Incendiul a afectat apartamentele de la parterul blocului, iar unul dintre locatari...

 • Case mistuite de incendiu, în București ( 13 Iulie 2020 )

  Incendiu de proporții, în Sectorul 5 al Capitalei! Flăcările au cuprins o casă de pe strada Posada, apois-au întins cu repeziciune la alte trei locuințe, precum și la anexe. Focul a mistuit peste 400 de mp.

 • Viiturile au făcut prăpăd, în câteva județe din țară ( 26 Iunie 2020 )

  Defileul Jiului a fost închis, în cursul dimineții, din cauza viiturilor care au adus cu sine aluviuni, bucăți de stâncă și trunchiuri de arbori! În cursul dimineții, C.N.A.I.R. și Poliția Rutieră au dispus închiderea...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2