Date companie
 
 
 
 

Au început controalele în 77 de spitale, în principal în secțiile de chirurgie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Mai 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spitale, controale, banicioiu, chirurgie, sectii
 

Încep controalele în spitale! De astăzi, echipe mixte ale Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și ale Ministerului Sănătății controlează în 77 de spitale din România! Sunt vizate, în principal, secțiile de chirurgie, dar vor fi verificate și cele de chirurgie plastică, secțiile de ORL și ginecologie. Vor fi verificate, printre altele, decontările pentru serviciile medicale, dar și modul în care au fost făcute internările. Cu o zi înainte de începerea acestor verificări, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a mers în control la Institutul Oncologic București, la Institutul de Boli Cardiovasculare "C.C. Iliescu" și la Institutul Clinic Fundeni. În ceea ce privește Institutul Oncologic București, ministrul Nicolae Bănicioiu susține că este nevoie de o nouă abordare, din cauză lucrurile nu merg bine.

NICOLAE BĂNICIOIU, ministrul Sănătății "Vizita de la I.O.B. m-a convins că sunt mari lacune pe partea de radioterapie. România nu mai poate continua așa, cu liste de așteptări de luni de zile, cu situații disperate."

80 la sută dintre pacienții internați la Institutul Oncologic București vin din toată țara. Ministrul Sănătății a propus ca soluție un program național de radioterapie, astfel încât unități sanitare similare să preia din afluxul de pacienți care vin în Capitală pentru astfel de terapie.

NICOLAE BĂNICIOIU, ministrul Sănătății "După atâția ani, trebuie să ne vină mintea la cap și să mergem să facem un program național de radioterapie. Altfel nu o să rezolvăm situația aceasta, indiferent dacă mergem pe soluții punctuale, pe investiții."

Ministrul Sănătății a făcut referire și la Institutul de Oncologie din Iași, care nu funcționează, deși a fost dat în folosință. Bănicioiu a anunțat că va merge acolo, pentru a vedea la fața locului care e situația și a identifica soluțiile pentru ca institutul să funcționeze în folosul pacienților. Controalele în cele 77 de unități sanitare de stat se vor încheia pe 30 mai, iar concluziile vor fi prezentate în prima jumătate a lunii iunie. Controalele, demarate la câteva zile după declanșarea scandalului privind decontările ilegale de operații la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, sunt efectuate în baza unui ordin comun al Ministerului Sănătății și C.N.A.S..« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2