Date companie
 
 
 
 

Au început lucrãrile la baza militară americană de la Deveselu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Octombrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, basescu, ministrul, militara, nato, deveselu, baza, americani, aparare, secretar, dusa, miller, presedintele
 

Americanii încep oficial lucrãrile la Deveselu. Zeci de localnici au fost angajați pentru a lucra la sistemul de apãrare antirachetã. Americanii fac investiții și în infrastructura din zonã. La inaugurare au fost prezenți președintele Traian Bãsescu, ministrul Apãrãrii, Mircea Dușa și oficiali americani. În discursul său, șeful statului a punctat faptul că evenimentul are o semnificație aparte pentru România. Începerea lucrãrilor la scutul antirachetã este o dovadã a integrãrii țãrii în structurile Alianței Nord-Atlantice.

TRAIAN BĂSESCU, președintele României "Categoric, pentru o țară ca România, baza dezvoltării începe de la securitate! De la securitate încolo, poți să vorbești despre dezvoltare economică și despre cetățățeni care trăiesc în siguranță!"

MIRCEA DUȘA, ministrul Apărării "Realizarea acestei facilitãti, aici, la Deveselu, o facilitate deosebitã care conferã securitate nu numai României, ci și țãrilor din zonã, pentru cã România este o țarã granițã N.A.T.O. și granițã a Uniunii Europene."

Delegația americanã a fost condusã de James Miller, adjunctul secretarului apãrãrii pentru politica de apãrare.

JAMES MILLER, adj. secretarul Apărării, S.U.A.: "Astãzi, participãm la un nou început, la propriu și la figurat. Lucrãrile de construcție, care încep odatã cu aceastã ceremonie, marcheazã începutul unei noi etape pentru relațiile dintre Statele Unite și România și pentru Alianța Nord-Atlanticã. A fost nevoie de eforturi intense, pentru a ajunge în punctul în care ne aflãm astãzi."

Construcția bazei militare de la Deveselu este realizată în baza acordului între Romania si Statele Unite ale Americii privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice ale Statelor Unite în România, acord încheiat în 13 septembrie 2011. Scutul antirachetã va fi operațional începând cu 2015.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2