Date companie
 
 
 
 

Au reînceput protestele la combinatul Oltchim, din Rm. Vâlcea

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Februarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : disponibilizari, salarii, protest, greva, valcea, oltchim, foamei, insolventa
 

Situație dramatică, la Oltchim Rm. Valcea! Angajații unității economice, declarată în insolvență, au reluat protestele. Marți, circa 200 de oameni au ieșit în curtea combinatului valcean, iar 19 dintre ei au intrat în greva foamei. Angajații cer plata salariilor restante, asigurarea capitalului de lucru și plata salariilor compensatorii, în cazul disponibilizãrilor. Disperați, oamenii spun că s-au săturat să fie mințiți.

AMBIANȚÃ "Veniți cu noi, veniți cu noi! Jos Ponta!"

VOX "Sã vinã banii, cã ne-au mințit mereu. Ori așa, ori albã, ori neagrã."

VOX "Am fost mințiți, am avut atâtea promisiuni , i-am inteles si pe ei. Am încetat cu grevele și tot felul de mitinguri, am spus sã fie liniște sã vedem ce mãsuri se vor lua, dar suntem mințiți în continuare."

VOX "- Pânã când veți protesta ? – Cât putem, și vrem sã strângem sã vinã 3000 de oameni aici, inclusiv cei de la Pitești. Dacã nu au bani de energie, salariile de unde sa le dea!?"

Ultimele trei secții funcționale de la Oltchim au fost închise, marți-dimineațã, din cauza lipsei de materii prime. În plus, de la jumãtatea lunii februarie, C.E.T. Govora va sista furnizarea de energie electricã cãtre combinat, din cauza datoriilor.

CORNELIU CERNEV, președinte, Sindicat Victoria Oltchim "Noi vedem cã suntem opriți la bunul plac al fiecãruia. Nu ni se dã energie, nu ni se dã propilenã, nu știm ce discuții se poartã."

Tribunalul Vâlcea a admis intrarea în insolvențã a combinatului la sfârșitul lunii ianuarie. Sindicatele de la Oltchim au fost de acord cu insolvența, dar numai după ce li s-a promis alocarea unui ajutor guvernamental de 20 milioane euro, care ar permite continuarea activitãții. Nu se știe, însã, și când vor ajunge acești bani la Oltchim.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2