Date companie
 
 
 
 

Audierile în dosarul ”Bamboo” continuă, focul a fost declarat stins

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Ianuarie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spital, ancheta, incendiu, audieri, procurori, club, avocat, Bamboo, stins
 

Incendiul din clubul Bamboo, izbucnit sâmbătă, în jurul orei 3.30, a fost declarat stins!

ALEXANDRU VLĂDESCU, reporter ”Anunțul a fost făcut astăzi, la prânz, de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, Daniel Vasile. El a precizat că în zonă au rămas pentru supraveghere pompieri cu o autospecială de stingere.”

Daniel Vasile a mai arătat că deocamdată nu pot fi degajate structurile prăbușite, din cauză că această situație presupune riscuri pentru cei care intră în zonă. Pe de altă parte, degajarea structurilor poate fi făcută doar cu acordul procurorilor, care trebuie să facă cercetarea la fața locului pentru a aduna probe. Între timp, procurorii Parchetului Tribunalului București continuă audierile în cazul incendiului din clubul Bamboo, după ce sâmbătă a fost deschis dosar penal, fiind începută urmărirea penală ”in rem” pentru distrugere din culpă având ca urmare vătămarea mai multor persoane. 10 persoane au fost chemate, luni, să dea declarații, printre care și patronul firmei care deține clubul, Vincenzo Castellano. Acesta este nepotul lui Joshua Castellano, fondator al clubului în urmă cu 15 ani, când era partener în această afacere cu designerul Cătălin Botezatu. Până acum, declarațiile martorilor sunt contradictorii. Clienții nu își aduc aminte exact unde au văzut prima oară flăcările. Unii spun că incendiul ar fi pornit din vechea sală de fitness a clubului, iar alții spun că nu își aduc aminte.

CĂTĂLIN DANCU, avocat club Bamboo "Datele noastre la acest moment confirmă ca incendiul a fost pus, urmează și procurorii să verifice persoanele din zona de fitness a clubului. Până la ora 3 dimineața nu existau niciun fel de date. Au fost identificate persoane necunoscute clubului, care se aflau în această zonă. Pe ce vă bazați când spuneți că focul a fost pus? Avem date pentru că sunt martori angajați ai clubului care au sesizat adminsitratorii că sunt persoane străine în acea zonă în care în mod normal nu au ce căuta pentru că este o zonă de depozit. Sunt persoane suspecte? Datele și declarațiile persoanelor indică trei persoane, trei bărbați."

Anchetatorii au declarat că, din datele de până acum, nu există indicii ca incendiul să fi fost declanșat de o mână criminală. Dancu a mai declarat că Bamboo nu avea asigurare.

CĂTĂLIN DANCU, avocat club Bamboo "Nu exista o recepție pentru că construcția clublui nu era finalizată și nu puteai să obții o recepție finală pentru ceva ce nu era terminat. Nefiind terminată întreaga lucrare a clubului, nici asigurarea nu exista pentru că automat asiguratorul cerea recepția finală a lucrării."

ALEXANDRU VLĂDESCU, reporter "În total, în dosar, au fost audiate peste 40 de persoane, iar procurorii au ridicat documente de la Primăria Sectorului 2, Poliția Locală a Sectorului 2, ISU București-Ilfov, dar și acte medicale de la pacienții internați."

În prezent, se mai află internate în spital patru persoane care au necesitat îngrijiri medicale în urma incendiului din clubul Bamboo. Clubul Bamboo a mai ars din temelii și în iunie 2005, iar atunci Joshua Castellano spunea că "singurul vinovat este natura". Cătălin Botezatu, acționar în 2005, acuza faptul că focul a fost pus intenționat.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2