Date companie
 
 
 
 

Automat care evaluează electrocasnicele vechi la kilogram, într-un hipermarket din Capitală

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Martie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : hipermarket, deseuri, reciclat, electrocasnice, frigider, automat
 

Dacă aveți un frigider vechi, un cuptor cu microunde sau un fier de călcat pe care nu le mai folosiți, nu trebuie să le aruncați, penrtu că aveți la dispoziție o variantă practică! Un hipermaket din Capitală oferă soluția unui automat care vă preia electrocasnicele, pentru care primiți și bani! Automatul este compus din două cântare și un computer, care calculează suma în funcție de tipul și greutatea produsului. Astfel, pentru un frigider, proprietarul primește 80 de bani pe kilogram, iar pentru un aspirator- 60 de bani. Aparatul a avut clienți chiar din prima zi.

VOX "- Cât valorează? - În total, 11,92 RON."

CONSTANTIN DAMOV, fondator companie de reciclare a deșeurilor "98% din greutatea materialului se recicleazã. Plasticul se regranuleazã, metalele se recupereazã prin micrometalurlgie. Practic, nu existã material care nu poate fi reciclat."

ROVANA PLUMB, ministrul Mediului "Distrugerea acestor deșeuri electronice ar însemna o poluare în ceea ce privește mediul. Ori instalațiile astea anihileazã aceastã poluare și rezultã materii prime necesare in industrie."

Automatul de reciclat deșeuri electronice este, deocamdată, unic la noi în țară. Peste o lună, însă, automatul va fi disponibil în mai multe hipermarketuri. În țări europene precum Danemarca, Suedia sau Norvegia, astfel de aparate se găsesc în fiecare magazin.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2