Date companie
 
 
 
 

Autoritãțile au spart digul din zona localitãții Vameș, județul Galați

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Septembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ploi, viitura, dig
 

Necazurile par fără sfârșit pentru locuitorii din județul Galați. Oamenii se tem de o nouă viitură pentru că meteorologii au anunțat ploi abundente. În dreptul localitãții Vameș, s-a format un lac uriaș cu apă care a devastat satele, iar autoritãțile au fost nevoite sã spargã digul pentru a evita un nou pericol. Drumul național care leagã Galațiul de Tecuci e sub ape, iar mai multe construcții din zonã au fost inundate.

VOX: "- În cât timp credeți cã se va scurge toatã apa asta?- Cred cã în douã-trei zile se scurge! (...) Ne-a intrat apã și-n vagon, mi-a luat baloți, 1.000 de baloți. Am avut baloți rotunzi, pãtrați, ne-a distrus, a luat tot!"

Inițial, autoritãțile au încercat sã evacueze apa cu ajutorul unor pompe, însã și-au dat seama cã ar fi durat foarte mult, iar costurile ar fi fost foarte mari. Asa ca au luat decizia sã spargã digul. În aceste momente, apa se scurge controlat, iar autoritãțile speră ca zona sã fie eliberatã în 4-5 zile. Bilanțul inundațiilor de sãptãmâna trecutã este cumplit. 39 de localitãți din Galați au fost afectate de ape. 9 persoane și-au pierdut viața, peste 8.200 de oameni au fost nevoiți sã își pãrãseascã locuințele, iar zeci de sate sunt una cu pământul.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • În iulie, temperaturi caniculare și disconfort termic ( 29 Iunie 2020 )

  Val de căldură în iulie, avertizează meteorologii! Mercurul din termometre se va apropia de 40 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi ridicat, mai ales în zonele de câmpie.

 • Viiturile au făcut prăpăd, în câteva județe din țară ( 26 Iunie 2020 )

  Defileul Jiului a fost închis, în cursul dimineții, din cauza viiturilor care au adus cu sine aluviuni, bucăți de stâncă și trunchiuri de arbori! În cursul dimineții, C.N.A.I.R. și Poliția Rutieră au dispus închiderea...

 • Viiturile au făcut victime, ploile torențiale și inundațiile continuă ( 23 Iunie 2020 )

  Un bărbat de 56 de ani a fost găsit, în această dimineață, fără suflare, în apa unui pârâu din județul Bihor. Tragedia s-a produs în satul Săliște de Vașcău. Omul, care a fost văzută ultima oară lângă pârâul...

 • Urmările ploilor torențiale și avertizarea meteorologilor ( 17 Iunie 2020 )

  Ploile torențiale din ultimele 48 de ore au provocat uinundarea unor străzi și pasaje rutiere din București și județul Ilfov. Cele mai mari probleme au fost la pasaju de pe Șoseaua București-Târgoviște, unde nu s-a mai putut circula.

 • 140 de locuințe și peste 200 de curți și anexe, inundate ( 16 Iunie 2020 )

  Dezastru provocat de ploile abundente, în majoritatea județelor din țară! 140 de locuințe, peste 200 de curți și anexe gospodărești, opt instituții publice și 21 de străzi din 20 de județe au fost grav afectate de ploile torențiale din ultimele 24 de ore.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2