Date companie
 
 
 
 

Autoritățile oferă explicații contradictorii în privința verificărilor de pe litoral

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Iulie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : controale, hotel
 

Controale pe litoral în plin sezon estival, turiști debusolați, hotelieri nevoiți să tragă obloanele și să lase personalul angajat fără un loc de muncă. Mai multe unități de cazare au fost închise din cauza unor deficiențe găsite în luna iulie. Autoritățile nu se pun însă de acord în privința momentului în care ar fi trebuit să aibă loc aceste controale. În timp ce premierul Mihai Tudose susține că disfuncționalitățile se văd abia când vin turiștii, președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România, Corina Martin, consideră că aceste acțiuni trebuiau făcute înainte începerea sezonului estival, pentru a se evita distrugerea concediilor plătite din timp de turiști.

MIHAI TUDOSE, premierul României:

"În ultima vremea au fost închise mai multe hoteluri de pe litoral. De ce nu a fost făcută înainte o campanie de prevenție? Înteleg că s-a făcut acea campanie de prevenție și înainte, numai că dat fiind specificul litoralului nu poți să faci campanii de prevenție înainte să-l deschizi, fiindcă anumite disfuncționalități apar atunci când se deschid."

CORINA MARTIN, președinte, F.A.P.T.:

"Aceste acțiuni de control trebuie făcute înainte de începerea sezonului, nu știu de ce nu a existat această atenție pentru verificarea agenților economici în luna aprilie, când puteam foarte bine să facem echipă să verificăm dacă agenții economici de pe litoral sunt pregătiți și să începem sezonul cu bine." 

Corina Martin a subliniat că agenții economici ar trebui verificați în extrasezon pentru a nu fi afectați turiștii sau angajații sezonieri.

CORINA MARTIN, președinte, F.A.P.T.: 

" Cred că grija instituțiilor statului trebuie să se manifeste din timp și anume, repet în perioada de extrasezon atunci când suntem deschiși și tocmai pentru a face prevenție, pentru a face informare și pentru a face verificarea agenților economici." 

Pe de altă parte, controalele se lasă încă așteptate în privința celor care închiriază în anumite stațiuni camere oferite de proprietari, pe marginea drumului. Cât de confortabile, curate și mai ales fiscalizate sunt, nu știe nimeni. Chiar dacă inspectorii care au decis închiderea hotelurilor nu ar fi avut de făcut un ocol prea mare pentru a-i găsi pe întreprinzătorii de sezon ce agită cheile în văzul tuturor. Aici, verificarea "difuncționalităților" despre care vorbea premierul este admirabilă, sublimă, dar lipsește cu desăvârșire.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Condiții și tarife de cazare, pe plajele din România, Bulgaria și Grecia ( 3 Iunie 2020 )

  Și la acest început de sezon estival, o vacanță all inclusive la un hotel de trei stele din Mamaia este de trei ori mai scumpă decât una în Bulgaria. Așa sunt asteaptați turiștii de câtre hotelierii de la malul românesc...

 • Ministrul Finanțelor anunță controale la Primăria Capitalei ( 28 Ianuarie 2020 )

  Război între Ministerul Finanțelor și Primăria Capitalei! Florin Cîțu, șeful de la Finanțe, a anunțat că va dispune o inspecție economico-financiară la Primăria Municipiului București, precum și la companiile municipale aflate în subordine.

 • Programul ”Litoralul pentru toți”, la start ( 29 August 2019 )

  Începe Programul Litoralul pentru toți! De la 1 septembrie turiștii sunt așteptați cu prețuri de la 50 la 140 de lei pe zi, iar biletele le pot cumpăra și cu vouchere de vacanță. Mulți dintre turiștii care și-au petrecut vara pe litoral...

 • Scandalul stafilococului auriu de la Maternitatea Giulești ia amploare ( 30 Noiembrie 2018 )

  Restricții severe la Maternitatea Giulești din Capitală! De astăzi, în urma solicitării Direcției de Sănătate Publică București, internările în Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu” din București au fost sistate.

 • Accident de muncă mortal, în stațiunea Olimp ( 3 Septembrie 2018 )

  Accident de muncă tragic, în stațiunea Olimp! Un muncitor și-a pierdut viața, după ce a căzut de pe schelă, în timp ce lucra la reabilitarea unui hotel. Omul a căzut într-un țăruș metalic, de la o înălțime de patru metri, și a murit pe loc.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2