Date companie
 
 
 
 

Autoritățile se pregătesc să extindă avertizările privind producerea inundațiilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Mai 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : dambovita, alunecari, teren, precipitatii, autoritati, meteorologi, Sandu, oprea, raul, hidrologi, alb, prognoze
 

Precipitațiile abundente provoacă și alunecări de teren. Peste 500 de familii din comuna Râul Alb, județul Dâmbovița, sunt în pericol să rămână izolate, după ce DJ 712 A s-a surpat.

VOX "Ruptura definitivă a acestui drum, oprirea circulației pe acest drum ar însemna izolarea a circa 500-600 de familii din comuna Râul Alb, care nu ar mai avea acces spre Târgoviște și spre localitățile din jur."

ION SANDU, director, A.N.M. "În Caraș Severin, Mehedinți, Gorj, Argeș, Vâlcea, Dâmbovița și Prahova va continua să plouă și este o zonă în care s-a acumulat atât de multă apă, încât trebuie atenție la alunecările de teren."

Cum prognozele meteorologilor și hidrologilor se mențin alarmante, vicepremierul Gabriel Oprea le-a cerut autorităților locale să se mobilizeze, pentru a evita pierderile de vieți omenești.

GABRIEL OPREA, vicepremier "Vreau să vă asigurați că toți oamenii și resursele sunt mobilizate pentru a trece bine peste această situație. Rămânem în teren cu 600 de angajați ai MAI. Avem 11.000, care pot interveni oricând. Asigurați-vă că oamenii sunt informați, mai ales în zonele în care avem această dinamică."

DANIELA RĂDULESCU, director, I.N.H.G.A. "Ne menținem în cadrul acestor avertizări, dar e posibil să extindem codul galben, cel mai probabil pe afluenții râului Argeș, și analizăm dacă rămâne pe galben sau portocaliu pe Teleorman."

O îmbunătățire semnificativă a vremii este așteptată începând de marți.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Concertul susținut de „Alb și Negru”, pe Insula Fundeni ( 23 August 2020 )

  Atmosferă specială, sâmbătă seară, pe Insula Fundeni! Trupa Alb-Negru, în formula Andrei Ștefănescu, Kamara, Ralflo și Rareș Varniote au susținut un concert de zile mari. Spectatorii au dansat și au cântat...

 • Polițist local, anchetat pentru braconaj ( 28 Iunie 2020 )

  Polițist local din Dâmbovița, cercetat pentru braconaj! Oamenii legii au făcut patru percheziții, în localitățile Moreni, Iedera și Valea Mare, într-un dosar de braconaj cinegetic.

 • Viiturile au făcut prăpăd, în câteva județe din țară ( 26 Iunie 2020 )

  Defileul Jiului a fost închis, în cursul dimineții, din cauza viiturilor care au adus cu sine aluviuni, bucăți de stâncă și trunchiuri de arbori! În cursul dimineții, C.N.A.I.R. și Poliția Rutieră au dispus închiderea...

 • Cartea Verde își schimbă culoarea și devine albă ( 26 Mai 2020 )

  Polițele de asigurare Carte Verde își schimbă culoarea de la 1 iulie, informează Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România! Asiguratorii vor tipări polița de asigurare pe hârtie de culoare albă, indiferent...

 • Alunecare de teren însoțită de inundații, în stațiunea Azuga ( 11 Aprilie 2020 )

  Alunecare gravă de teren, în stațiunea Azuga, județul Prahova, urmată de inundații! Circa 130 de localnici au fost evacuați de urgență din calea surpărilor care le amenință casele.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2