Date companie
 
 
 
 

Autoritățile se pregătesc să extindă avertizările privind producerea inundațiilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Mai 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : dambovita, alunecari, teren, precipitatii, autoritati, meteorologi, Sandu, oprea, raul, hidrologi, alb, prognoze
 

Precipitațiile abundente provoacă și alunecări de teren. Peste 500 de familii din comuna Râul Alb, județul Dâmbovița, sunt în pericol să rămână izolate, după ce DJ 712 A s-a surpat.

VOX "Ruptura definitivă a acestui drum, oprirea circulației pe acest drum ar însemna izolarea a circa 500-600 de familii din comuna Râul Alb, care nu ar mai avea acces spre Târgoviște și spre localitățile din jur."

ION SANDU, director, A.N.M. "În Caraș Severin, Mehedinți, Gorj, Argeș, Vâlcea, Dâmbovița și Prahova va continua să plouă și este o zonă în care s-a acumulat atât de multă apă, încât trebuie atenție la alunecările de teren."

Cum prognozele meteorologilor și hidrologilor se mențin alarmante, vicepremierul Gabriel Oprea le-a cerut autorităților locale să se mobilizeze, pentru a evita pierderile de vieți omenești.

GABRIEL OPREA, vicepremier "Vreau să vă asigurați că toți oamenii și resursele sunt mobilizate pentru a trece bine peste această situație. Rămânem în teren cu 600 de angajați ai MAI. Avem 11.000, care pot interveni oricând. Asigurați-vă că oamenii sunt informați, mai ales în zonele în care avem această dinamică."

DANIELA RĂDULESCU, director, I.N.H.G.A. "Ne menținem în cadrul acestor avertizări, dar e posibil să extindem codul galben, cel mai probabil pe afluenții râului Argeș, și analizăm dacă rămâne pe galben sau portocaliu pe Teleorman."

O îmbunătățire semnificativă a vremii este așteptată începând de marți.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2