Date companie
 
 
 
 

Autospeciale ale poliției, dotate cu sistem de identificare a masinilor furate și a soferilor cu cazier

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 August 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : masini, furate, politie, soferi, autospeciale, sistem, identificare, tableta, cazier
 

Conducătorii auto, care au probleme cu legea, vor fi identificați mult mai ușor! Autospecialele polițiștilor de la Rutieră au fost dotate cu un sistem automat, conectat la toate bazele de date ale Poliției, cu ajutorul căruia vor identifica în trafic mașinile furate. În plus, vor fi identificați șoferii care cu cazier, aflați la volanul acestor autovehicule. Sistemul pilot ar putea fi implementat, în viitorul apropiat, la nivel național. Autospecialele Poliției, cu sistemul montat, au fost prezentate deja, eveniment la care a fost prezent și șefului Poliției Române, Petre Tobă.

AMBIANȚĂ "In momentul în care autovehiculul figurează în baza de date, apare că autoturismul respectiv figurează în lista celor căutate. În momentul acesta, luăm legătura cu colegii din trafic, le comunicăm că autpoturismul respectiv a fost identificat, iar aceștia procedează la oprirea acestuia."

AMBIANȚĂ "Opriți, vă rog, autoturismul marca Logan, care figurează în baza de date."

PETRE TOBĂ, șeful Poliției Română "Orice mașină, care și este introdusă în această bază de date, în momentul în care trece din raza de acțiune a autospecialei de poliție, sistemul va emite un semnal, astfel, încât, polițistul să știe ce mașină să oprească și pentru ce să o oprească."

În plus, autospecialele sunt dotate cu un sistem tip tabletă, care realizează în timp real profilul conducătorului auto oprit în trafic.

PETRE TOBĂ, șeful Poliției Română "In momentul în care se deplasează la o intervenție, să știe dacă persoanele implicate au cazier, sunt posesoare de arme sau nu sunt posesoare de arme, au mai fost semnalate cu tulburări ale ordinii și linisștii publice, au mai fost sancționate."

DĂNILĂ MIHAI, director, D.C.T.I., I.G.P.R. "Practic, tableta funcționează exact ca un calculator legat în rețeaua poliției. Poate verifica persoane, documentele respective, arme, bancnote."

Autospecialele dotate dotate cu sistemul pilot de identificare a mașinilor furate și a șoferilor certați cu legea au fost prezentate pe Autostrada Soarelui, în prezența șefilor din Poliție.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Încep înscrierile la Academia de Poliție ( 17 Iulie 2020 )

  Au început înscrierile pentru admiterea la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”. Sunt disponibile în acest an aproape 600 de locuri, dintre care 100 cu taxă. Primele probe de admitere încep în 24 august.

 • Sistemul de aer condiționat, pericol de transmitere a coronavirusului ( 29 Mai 2020 )

  Atenționare din partea unei firme specializate în politici de energie și climă din București! Sistemele de încălzire, de ventilare și de aer condiționat pot contribui la răspândirea coronavirusului. Particulele de mici dimensiuni...

 • Șoferii fără abateri în 2019, premiați ( 21 Mai 2020 )

  Șoferii care nu au nicio abatere de la regimul rutier, în 2019, pot fi premiați, în cadrul campaniei „Șoferi de nota 10!” Este o campanie anuală a Poliției Române, în colaborare cu Asociația Green Road, inițiată...

 • Sistem de recunoaștere facială, în România ( 11 Mai 2020 )

  Poliția Română își face sistem de recunoaștere facială, dar nimeni nu va fi urmărit pe stradă de camerele de luat vederi, asa cum se întâmplă în Marea Britanie sau în China, anunta oficialii din Politie.

 • Ofițer de poliție, anchetat pentru o mită de peste un milion de euro ( 2 Mai 2020 )

  Ofițer de poliție judiciară, reținut de procurorii anticorupție după ce ar cerut mită peste un milion de euro! Anchetatorii au dezvăluit că, în perioada februarie - aprilie 2020, suspectul, în calitate de ofițer de poliție judiciară...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2