Date companie
 
 
 
 

Autospeciale ale poliției, dotate cu sistem de identificare a masinilor furate și a soferilor cu cazier

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 August 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : masini, furate, politie, soferi, autospeciale, sistem, identificare, tableta, cazier
 

Conducătorii auto, care au probleme cu legea, vor fi identificați mult mai ușor! Autospecialele polițiștilor de la Rutieră au fost dotate cu un sistem automat, conectat la toate bazele de date ale Poliției, cu ajutorul căruia vor identifica în trafic mașinile furate. În plus, vor fi identificați șoferii care cu cazier, aflați la volanul acestor autovehicule. Sistemul pilot ar putea fi implementat, în viitorul apropiat, la nivel național. Autospecialele Poliției, cu sistemul montat, au fost prezentate deja, eveniment la care a fost prezent și șefului Poliției Române, Petre Tobă.

AMBIANȚĂ "In momentul în care autovehiculul figurează în baza de date, apare că autoturismul respectiv figurează în lista celor căutate. În momentul acesta, luăm legătura cu colegii din trafic, le comunicăm că autpoturismul respectiv a fost identificat, iar aceștia procedează la oprirea acestuia."

AMBIANȚĂ "Opriți, vă rog, autoturismul marca Logan, care figurează în baza de date."

PETRE TOBĂ, șeful Poliției Română "Orice mașină, care și este introdusă în această bază de date, în momentul în care trece din raza de acțiune a autospecialei de poliție, sistemul va emite un semnal, astfel, încât, polițistul să știe ce mașină să oprească și pentru ce să o oprească."

În plus, autospecialele sunt dotate cu un sistem tip tabletă, care realizează în timp real profilul conducătorului auto oprit în trafic.

PETRE TOBĂ, șeful Poliției Română "In momentul în care se deplasează la o intervenție, să știe dacă persoanele implicate au cazier, sunt posesoare de arme sau nu sunt posesoare de arme, au mai fost semnalate cu tulburări ale ordinii și linisștii publice, au mai fost sancționate."

DĂNILĂ MIHAI, director, D.C.T.I., I.G.P.R. "Practic, tableta funcționează exact ca un calculator legat în rețeaua poliției. Poate verifica persoane, documentele respective, arme, bancnote."

Autospecialele dotate dotate cu sistemul pilot de identificare a mașinilor furate și a șoferilor certați cu legea au fost prezentate pe Autostrada Soarelui, în prezența șefilor din Poliție.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2