Date companie
 
 
 
 

Auxiliarele școlare, eliminate

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 August 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : sport, scoala, program, educatiei, ministrul, liviu, pop, joc, manuale, auxiliare
 

Auxiliarele pentru elevi, eliminate! Ministrul Educației, Liviu Pop, a anunțat într-o conferință de presă că niciun material auxiliar nu mai este valabil, începând de astăzi. În cel mult 30 de zile, o comisie va elabora normele metodologice care vor sta la baza avizării materialelor auxiliare care vor putea fi folosite de către elevi și profesori a precizat Pop. El a spus că a constatat că ordinul de ministru emis în 2002 și care stătea la baza materialelor auxiliare nu a mai fost actualizat. Întrebat cât costă aceste auxiliare, ministrul a spus că de zece ori valoarea manualelor.

LIVIU POP, ministrul Educației "În ultimii cinci ani de zile situația a scăpat de sub control, neexistând nimic legal în ce privește aprobarea acestor materiale. Acest an va veni cu un lucru bun! Fiecare elev va avea manual școlar, vom reuși acest lucru anul acesta. În ultimii cinci ani, toate editurile din România au încasat 140 de milioane de lei pentru manuale școlare și nu au ajuns la elevi."

Liviu Pop a făcut un apel către edituri să nu mai transmită niciun material către școli și către profesori, deoarece niciun auxiliar nu mai este omologat. El a precizat că de evaluarea materialelor auxiliare se va ocupa Ministerul Educației, doar dacă va avea avizul conform al inspectoratului școlar și al asociației de părinți din unitatea de învățământ. Asociația de părinți trebuie să se angajeze în a derula operațiunile financiare pentru achiziționarea auxiliarului, dacă și-l dorește, a mai spus ministrul Educației. Liviu Pop a anunțat, de asemenea, că lucrările de la examenele naționale ar putea fi corectate de acasă de către profesori, începând cu anul viitor.

LIVIU POP, ministrul Educației "Lucrăm la o modificare a metodologiei de corectare, acestea să fie scanate, iar corectorii să poată face acest lucru din centrul de examinare sau chiar de acasă."

În aceeași conferință de presă, Liviu Pop a mai spus că metodologia pentru "Școală după școală" a ajuns în faza finală. Principala modificare va fi pe programul de lucru. Astfel, în cele maximum trei ore pe care copilul poate să le petreacă în cadrul programului "Școală după școală", minimum 30 de minute în fiecare zi vor fi dedicate sportului, jocului și mișcării.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2