Date companie
 
 
 
 

Avantaje economice pentru România

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Aprilie 2024
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Radu Oprea Schengen
 

La aproape două săptămâni de la intrarea României în Schengen cu frontierele aeriene și maritime, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan Radu Oprea, spune că schimbările sunt vizibile. Nu doar că românii câștigă timp la aeroport, ci se văd beneficiile și pentru economie.

ȘTEFAN RADU OPREA, ministrul Economiei

"Pentru cei care călătoresc, pentru români în special, lucrurile vor fi mult, mult mai ușoare. De asemenea, Schengen naval înseamnă foarte mult pentru economie, ca să poți exporta ai nevoie de logistică, ai nevoie de a avea acces rapid de la un port și lucrul acesta se schimbă foarte puternic, am simțit lucrul acesta când am fost în Coreea, deja faptul că suntem în Schengen cu portul Constanța va însemna foarte mult și eu cred că va crește o dată cu investițiile pe care Guvernul României prin Ministerul Transporturilor le face în Portul Constanța, va crește foarte mult tranzitul și în același timp și economia românească."

Prin noul nostru statut în spațiul de liberă circulație, dar și prin strategiile de promovare a turismului, creșterea numărului de vizitatori străini este una clară.

 ȘTEFAN RADU OPREA, ministrul Economiei

"Suntem într-un program de promovare a României ca destinație turistică pentru că avem o strategie care vorbește de dezvoltarea turismului, care vorbește despre șapte țări cu potențial și am început să facem lucrurile spun eu, profesionist. Avem studii, în care aflăm care este așteptarea pe care cetățenii din acele țări cum ar fi Franța, Germania, Israel, Marea Britanie, Polonia o au de la România și venind, țintind precis cu parte de promovare a României astfel încât să reușim să aducem cât mai mulți turiști. Se vede în cifrele statistice de anul acesta care au fost puse la dispoziția noastră de către INS, este o creștere a numărului de turiști străini în România, încă nu am ajuns la perioada dinainte de pandemie 2019, dar este evident că suntem pe drumul cel bun."

România are multe de oferit, mai spune ministrul Oprea.

ȘTEFAN RADU OPREA, ministrul Economiei

"Noi credeam ca români că dacă regele Charles are o casă la Viscri este suficient. Nu, nu este suficient. Din studiile pe care le-am avut făcute pe piața din Marea Britanie, am văzut că e nevoie de a vorbi mult mai mult despre România ca potențial de destinație turistică, să vii să te relaxezi, să vii să vizitezi, să vii să vezi frumosul, să vii să guști România pentru că avem o bucătărie foarte bună și prietenoasă și mai mult decât atât, turiștii din Marea Britanie apreciază oamenii din România, faptul că suntem calzi, faptul că nu am uitat să dăm "bună ziua" atunci când mergem pe stradă, faptul că atunci când intri într-o pensiune, în casa cuiva, te primește și cu o țuică și cu o pălincă, depinde de zona pe care o vizitezi."

Potrivit ministrului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan Radu Oprea, strategiile de promovare a turismului românesc vor continua, țintind mai ales vizitatori din Uniunea Europeană.


Avantaje economice pentru România

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2