Date companie
 
 
 
 

Avion ultraușor, prabușit în Maramureș

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 August 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : pilot, prabusit, maramures, ancheta, mort, avion, ranit, proprietar, ultrausor, copalnic, manastur
 

Avion ultraușor particular, prabușit în Maramureș! În aparatul de zbor se aflau două persoane: pilotul, un bărbat în vârstă de 63 de ani din Satu Mare, care era și proprietarul avionului, și un bărbat de 43 de ani, care lua lecții de zbor. Pilotul și-a pierdut viața în accident, iar coechipierul său a fost grav rănit. Aparatul de zbor a scăpat de sub control chiar după decolarea de pe aerodromul din localitatea Copalnic Mănăștur. Localnicii care au văzut avionul prăbușindu-se au sărit să scoată victimele din avion.

VOX ”- Eram la cules de prune, aici, în zonă, la 50 metri, și, dintr-o dată, am auzit că face niște manevre. S-a lăsat, iar s-a ridicat și, dintr-o dată, au căzut în bot. - Au ieșit ei sau ați sărit dumneavastră? - Nu, unul dintre ei, deci nu pilotul, striga după ajutor, celălalt nu avea nicio reacție. Am mers după topor, am tăiat centurile și i-am scos afară.”

VOX ”- Deci, s-a lăsat o dată, a mai avut încă o reacție, și, apoi, s-a lăsat direct în bot, așa. Dar, din câte am văzut și am auzit, erau probleme cu motorul. O dată se tura, o dată se oprea!”

La fața locului au ajuns, în scurt timp, mai multe echipaje S.M.U.R.D..

VOX ”Am intervenit la un accident aviatic, în urma căruia au rezultat două victime. Pilotul a fost, în prima fază, în stop cardio-respirator, ulterior decedat, iar pasagerul a fost cu multiple traumatisme.”

VOX ”A zburat cu un instructor și a facut câteva zboruri și ultimul zbor, nu știu ce s-a întâmplat că, de când am ajuns aici, el era sub avion și instructorul căzut pe umărul lui.”

Proprietarul achiziționase avionul ultraușor în luna martie, iar specialiștii spun că era verificat la zi. Anchetatorii caută să stabilească, acum, cauzele producerii accidentului aviatic. Principala ipoteză luată în calcul de anchetatori este aceea că motorul aparatului de zbor s-ar fi oprit în aer.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2