Date companie
 
 
 
 

Avocatul Poporului cere declararea stării de urgență

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Martie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : urgenta, stare, avocatul, poporului, masura, PMP, extreme, iohannis, tataru
 

Avocatul Poporului îi solicită președintelui Klaus Iohannis instituirea stării de urgență în România, în contextul pandemiei de coronavirus. Instituția condusă de Renate Weber susține că restrângerea unor drepturi este obligatoriu să se întâmple așa cum prevede legea fundamentală în cazul situațiilor excepționale.
„Avocatul Poporului, în calitate de garant constituțional al drepturilor și libertăților fundamentale, luând act de măsurile administrative adoptate în ultimele zile în acțiunea de combatere a răspândirii virusului Covid – 19 solicită Președintelui României să declare starea de urgență, iar Parlamentului României să o încuviințeze.”, a transmis Avocatul Poporului, astăzi, într-un comunicat de presă.
La scurt timp după înaintarea solicitării către președintele Klaus Iohannis, a venit și reacția Guvernului. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, susține că, în acest moment, situația din România nu impune o astfel de măsură extremă.

BIANCA ROTARU, reporter „Starea de urgență, care se poate institui pe o durată de cel mult 30 de zile, reprezintă un ansamblu de măsuri cu caracter politic, economic, social și de ordine publică, instituit în întreaga țară sau în anumite zone ori în unele unități administrativ-teritoriale. Instituirea stării de urgență ar duce la suspendarea mai multor drepturi cetățenești, dar și la imposibilitatea dizolvării Parlamentului în perioada în care este în vigoare această măsură excepțională. ”

Și Partidul Mișcarea Populară solicită măsuri urgente, cu caracter excepțional, pentru limitarea răspândirii virusului Covid-19. Reprezentanții PMP avertizează că autoizolarea și carantina voluntară nu vor face față, de aceea, spun ei, se impune declararea stării de urgență, care conferă autorităților posibilitatea legală pentru a proteja sănătatea publică până la trecerea crizei. Astăzi la ora 17.00, conform Ministerului Afacerilor Interne, în România erau diagnosticate 48 de persoane cu COVID-19, șase dintre acestea fiind deja vindecate. În carantină se află peste 1450 de persoane, iar în izolare la domiciliu 12.880.


Avocatul Poporului cere declararea stării de urgență

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Înainte de valul patru ( 4 August 2021 )

  Klaus Iohannis susține că nu acceptă discriminări în privința românilor nevaccinați! Șeful statului a declarat, în cadrul unei vizite efectuate în Parcul Natural Comana, că pandemia nu poate fi învinsă prin discriminare, ci prin vaccinare.

 • Accident mortal pe autostradă, în județul Timiș ( 27 Iunie 2021 )

  O persoană și-a pierdut viața și alte două au fost rănite, în această dimineață, într-un grav accident de circulație produs pe Autostrada 1, în județul Timiș. Accidentul a avut loc în dreptul localității Orțișoara...

 • Pericolul furtunilor de vară ( 21 Iunie 2021 )

  Vremea se încălzește, dar nu scăpăm de ploi. Meteorologii avertizează că instabilitatea atmosferică rămâne accentuată, la nivelul întregii țări, iar cantitățile de precipitații vor fi însemnate și vor fi însoțite...

 • Clotilde Armand vrea stare de alertă în Sectorul 1, din cauza gunoaielor ( 4 Iunie 2021 )

  Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, solicită Prefecturii București declararea stării de alertă în Sectorul 1, din cauza crizei gunoaielor. Potrivit prefectului Alin Stoica, o decizie privind convocarea...

 • Președintele Klaus Iohannis, în vizită la centrul de vaccinare de la Romexpo ( 19 Ianuarie 2021 )

  Până la 4.000 de persoane pot fi imunizate, zilnic, la centrul de vaccinare de la Romexpo din București. Este remarca președintelui Klaus Iohannis, care a vizitat, astăzi, acest centru de vaccinare.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2