Date companie
 
 
 
 

Avocatul Poporului îi îndeamnă pe pensionari să dea statul în judecată, ca să-și recupereze banii reținuți pentru asigurările de sănătate

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Aprilie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : instanta, pensionari, Iancu, avocatul, poporului
 

Problema restituirii banilor pensionarilor retinuti pentru asigurarile de sanatate a intrat si in atentia Avocatului Poporului. Parlamentul trebuie sa reglementeze printr-un act normativ restituirea banilor catre pensionari spune Avocatul Poporului, Gheorghe Iancu.

prin telefon: GHEORGHE IANCU, Avocatul Poporului "Parlamentul sa reglementeze printr-un act normativ de interpretare sau de alt fel, sa interpreteze textul cum trebuie si sa le restituie banii. Statul sa le restituie ceea ce le-a luat în mod ilegal, adica prin interpretarea gresita a unui text corect."

Iancu a precizat ca pensionarii care vor da statul în judecata vor avea 100% câstig de cauza.

prin telefon: GHEORGHE IANCU, Avocatul Poporului "Ii rog pe pensionari, ca daca doresc sa formeze actiuni în justitie, sa o faca, pentru ca posibilitatea de a câstiga este 100%, nu e niciun fel de discutie."

Mii de pensionaru au atacat deja in instanta legea care impoziteaza pensiile pentru CAS solicitand si restituirea sumelor retinute pana acum. Potrivit OUG nr. 107/ 2010, persoanelor care beneficiaza de pensii de peste 740 de lei li se retine, de la 1 ianuarie 2011, 5,5 la suta contributii de sanatate. In mai multe judete, dupa intrarea in vigoare a acestei ordonante, mii de pensionari cu pensii mai mari de 740 de lei au depus plangeri prealabile la casele judetene de pensii, in care solicitau restituirea contributiei de sanatate de 5,5 la suta. Plangerile au fost respinse, insa, pe motiv ca o astfel de cerere nu poate modifica o ordonanta de urgenta.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2