Date companie
 
 
 
 

Azil de batrani ilegal intr-o localitate prahoveana

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Iulie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : prahova, ilegal, opc, azil, batrani, paulesti
 

Un azil ilegal, în care 18 batrani erau înghesuiti în 3 camere, a fost descoperit de inspectorii de la Protectia Consumatorului la Pãulești, în judetul Prahova. Oamenii trãiau în conditii insalubre, dar plãteau chiar si 1.500 de lei pe lunã. Bãtrânii, majoritatea bolnavi de Alzheimer, stãteau în paturi supraetajate, în încãperi neaerisite. De multe ori au fost nevoiti sã mãnânce mâncare alteratã.

ION PARASCHIVOIU, ruda batran "Mi-a spus, zice: tatã eu aici nu mã mai întorc. Mai bine mã omor, îmi pun lantul de gât."

Azilul functiona într-o casã fãrã firmã la poartã.

ION PARASCHIVOIU, ruda batran "- Erau si câte 10 în camerã, au pus paturi etajate. - Personal? - Nu am vãzut-o decât pe ea si la cantinã probabil, care fãceau mâncare."

GEORGETA PARASCHIVOIU, ruda batran "Avea bãtrâni cu Alzhaimer si cred cã le dãdea la toti sedative ca sã o lase în pace; îi adormea. A fost la un pas sã îl omoare."

Reprezentantii Protectiei Consuamtorilor au descoperit cã în locuinta respectivã nu exista nici mãcar un calcul caloric pentru fiecare batran, în functie de boala si alimentatia necesarã vârstnicilor.

AMBIANTÃ "- Vreau si eu sã vãd lista cu meniuri. Unde aveti un cântar cu care cântãriti carnea care intrã? - Deci o pun la ochi, sincer, ca sã fie portii pentru toti."

ALEXANDRU CÂRDEI, comisar superior, O.P.C. Prahova "E posibil sã fi mâncat mâncare alteratã. Se poate sã fie alteratã. Deci carne de porc cumpãratã nu se stie de unde, sacrificatã nu se stie de unde, conditii improprii înc are se aflau acolo. Uitându-mã pe listele de achizitie am vãzut cã erau votcã si Angeli. Deci le dã pilealã în loc sã le dea mâncare."

În urma controlului reprezentantilor OPC, cãminul a fost închis, iar patroana a fost amendatã cu 60 de mii de lei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2