Date companie
 
 
 
 

Bacalaureat 2015, rezultatele primei sesiuni

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Iulie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : examen, sesiune, bacalaureat, rezultate, contestatii, candidati
 

Bacalaureat 2015, examenul de maturitate cu cele mai bune rezultate din ultimii cinci ani! 66, 41% dintre candidați au reușit să ia o notă de trecere la prima sesiune a bacului, însemnând o creștere cu 7 procente a promovabilității, înainte de soluționarea contestațiilor.

SORIN MIHAI CÎMPEANU, ministrul Educației și Cercetării Științifice "Având în vedere faptul că numărul absolvenților care au reușit să promoveze examenul față de numărul de anul trecut e mai mare cu 14.293 candidați, pot fi apreciate ca fiind mulțumitoare rezultatele. Întotdeauna e loc de mai bine."

Cel mai mare procent de promovare s-a înregistrat în județele Cluj și Brașov, cu 82,18%, respectiv 78,74%.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "Singurele județe cu o rată de promovare sub 50% sunt Giurgiu (36,06%), Ilfov (40,92%) și Teleorman (43,73%). În cinci județe - Gorj, Sălaj, Teleorman, Giurgiu și Brăila, procentul de promovare din această sesiune este inferior celui de anul trecut, în timp ce în restul județelor se înregistrează o creștere de până la 11,9%."

Rata de promovare în Capitală este de 68%, cu aproximativ 10 procente superioară celei de anul trecut. La nivelul întregii țări, s-au înregistrat 63 de medii de 10, în scădere, comparativ cu 2014, când 104 elevi au reușit să ia nota maximă. Elevii au avut de așteptat până când rezultatele s-au afișat la licee, din cauză că platforma bacalaureat.edu.ro, unde au fost publicate notele, a picat de mai multe ori, din cauza numărului mare de accesări.

SORIN MIHAI CÎMPEANU, ministrul Educației și Cercetării Științifice "Câteva minute a fost o sincopă la nivelul platformei, acum funcționează perfect. Începând cu 9.30 toate inspectoratele și 126 centre examen au primit ok pentru afișarea rezultatelor. Începând de atunci trebuie toate afișate. Inerția de câteva minute, probabil în unele cazuri nu au reușit să mențină acest ritm alert."

VOX "- Ai aflat rezultatele? - Da, sunt mulțumită! Am luat peste 9 la toate. Chiar m-am pregătit, chiar am învățat!"

VOX "Nu a făcut pregătire la nimic, ea singură a învățat. Sunt bucuroasă."

VOX "- Am luat media 8,21. E bine, sper să fie ai mei mulțumiți. - Ce ți s-a părut cel mai greu? - La economie a fost cel mai greu, dar la română am luat cea mai mică notă, 7.10, dar aste e, nu mai fac contestație, nu-mi mai trebuie, mai stau încă 2 zile cu emoții."

Din totalul celor aproximativ 169.000 de candidați înscriși, la prima sesiune a examenului s-au prezentat 159.000. Din examen au fost eliminați 303 elevi, pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Contestațiile pot fi depuse tot marți, între orele 16.00 și 20.00, acestea urmând să fie soluționate în perioada 8-9 iulie. Rezultatele finale vor fi făcute publice în 10 iulie. Media minimă de promovare, pe disciplină, este 5, iar media finală, totală, a tuturor disciplinelor, necesară pentru promovarea bacalaureatului, este minimum 6.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Rezultatele la Bacalaureat 2021 înainte de contestații, afișate ( 5 Iulie 2021 )

  Rezultatele sesiunii de vară a examenului de bacalaureat au fost afișate. Ministerul Educației a publicat rezultatele sub protecția codului pentru fiecare absolvent, atât pe site edu.ro, cât și în centrele de examen.

 • Au apărut primele rezultate la Evaluarea Națională ( 29 Iunie 2021 )

  De șapte ori mai puține medii de 10, la Evaluarea Națională, comparativ cu anul trecut! Doar 120 din cei peste 123.000 de absolvenți de clasa a VIII-a au obținut nota 10 la ambele probe susținute, respectiv Limba și literatura română și matematică. 

 • Prima probă a examenului de bacalaureat 2021, la Limba și Literatura Română ( 28 Iunie 2021 )

  Peste 133.000 de absolvenți de liceu au susținut, astăzi, prima probă a sesiunii de vară a examenului de bacalaureat, cea la Limba și Literatura Română. Absolvenții de licee cu profil real, tehnologic...

 • A început înscrierea la Bac 2021 ( 31 Mai 2021 )

  A început înscrierea la Bacalaureat! Absolvenții de liceu se pot înscrie până pe 4 iunie la prima sesiune a examenului maturității. Anul acesta, dosarele se pot depune în format fizic, electronic sau prin poștă...

 • Întrunirea noului parlament, în cel mult 20 de zile ( 7 Decembrie 2020 )

  Parlamentul nou-ales se întrunește după comunicarea rezultatelor finale ale alegerilor la convocarea președintelui României, în cel mult 20 de zile de la alegeri, potrivit Constituției României. Camera Deputaților...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2