Date companie
 
 
 
 

Bacalaureatul s-a încheiat. Urmează afișarea rezultatelor și contestațiile

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Iulie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : examen, bacalaureat, rezultate, probe, contestatii, absolventi
 

Examenul de bacalaureat, la final! Absolvenții de liceu au susținut, astăzi, proba la alegere a profilului și specializării la bac Pentru acest ultim examen, elevii au avut de ales între 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică și argumentare, Sociologie și Psihologie.

VOX ”Azi, după părerea mea, a fost mai ușoară proba a treia la alegere. Am dat la Geografie și mi s-au părut subiectele accesibile. Astăzi, pot obține o notă mai bună față de celelalte probe.”

VOX ”- Sincer, a fost bine și la română și la mate și la biologie. - Ce ți s-a părut mai simplu? - La mate, nu îmi vine să cred că spun asta, dar la mate. - Cum au fost variantele de anul acesta, comparativ cu anii trecuți? - La matematică a fost mult mai greu în anii trecuți, față de anul acesta.”

VOX ”- Mi se pare că am stat un an întreg să mă pregătesc pentru niște probe de la care aveam niște așteptări mari și, în momentul în care am ajuns în sală, s-au terminat în 2 ore. Mi se pare penibil să fiu speriat de niște probe care trec într-o secundă. Mi se pare că am irosit foarte mulți bani, timp. - Ți s-au părut ușoare probele? - Da, sunt ușoare. E ușor, adică, oricine ar trebui să ia bacu'.”

În 8 iulie, la ora 12, vor fi afișate primele rezultate la examenul de bacalaureat. În aceeași zi pot fi depuse contestațiile. În 13 iulie vor fi afișate rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor. Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească mai multe condiții, printre care: susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 la fiecare dintre acestea, dar și obținerea mediei 6 cel puțin, la probele scrise. La această sesiune de bacalaureat s-au înscris peste 136.000 de candidați din toate promoțiile. Dintre aceștia, circa 20.000 sunt din promoțiile anterioare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Peste 8.800 de absolvenți au susținut examenul de rezidențiat ( 8 Decembrie 2019 )

  Peste 8.800 de absolvenți ai universităților de medicină și farmacie au susținut, până la urmă examenul de rezidențiat! Asta după ce examenul a tot fost amânat. Proba s-a desfășurat în șase centre universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara, pe durata a patru ore.

 • Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă se califică pentru turul doi, arată rezultatele parțiale ( 11 Noiembrie 2019 )

  Rezultatele provizorii ale alegerilor prezidențiale de duminică, prezentate de Biroul Electoral Central, arată că președintele în funcție, Klaus Iohannis, a fost alegerea a 37,19% dintre români, în primul tur al prezidențialelor...

 • Miercuri începe a doua sesiune a examenului de bacalaureat ( 20 August 2019 )

  Peste 43.500 de candidati s-au înscris la sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat, care începe, miercuri, cu probele scrise. Prima probă este cea la Limba și literatura română. Aceasta va fi urmată, în 22 august, de proba...

 • Pereții casei groazei din Caracal, verificați cu un scanner ( 19 August 2019 )

  Ancheta în cazul de la Caracal bate pasul pe loc! Procurorii au decis ca pereții casei lui Gheorghe Dincă să fie verificați cu scannerul, în căutarea de noi probe. Aparatul de scanat a fost adus de anchetatori în urmă cu câteva zile la Caracal...

 • Absolvenții de facultăți economice ar putea fi angajați la stat ( 18 August 2019 )

  Absolvenții facultăților cu profil economic și-ar putea găsi mult mai ușor un loc de muncă în domeniu! Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, vrea să stimuleze angajările, motiv pentru care propune ca tinerii care au absolvit o facultate cu profil economic de stat sau privată, să poată fi angajați în domeniul finanțelor, fără să mai fie nevoiți să dea vreun examen. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2