Date companie
 
 
 
 

Bacalaureatul s-a încheiat. Urmează afișarea rezultatelor și contestațiile

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Iulie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : examen, bacalaureat, rezultate, probe, contestatii, absolventi
 

Examenul de bacalaureat, la final! Absolvenții de liceu au susținut, astăzi, proba la alegere a profilului și specializării la bac Pentru acest ultim examen, elevii au avut de ales între 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică și argumentare, Sociologie și Psihologie.

VOX ”Azi, după părerea mea, a fost mai ușoară proba a treia la alegere. Am dat la Geografie și mi s-au părut subiectele accesibile. Astăzi, pot obține o notă mai bună față de celelalte probe.”

VOX ”- Sincer, a fost bine și la română și la mate și la biologie. - Ce ți s-a părut mai simplu? - La mate, nu îmi vine să cred că spun asta, dar la mate. - Cum au fost variantele de anul acesta, comparativ cu anii trecuți? - La matematică a fost mult mai greu în anii trecuți, față de anul acesta.”

VOX ”- Mi se pare că am stat un an întreg să mă pregătesc pentru niște probe de la care aveam niște așteptări mari și, în momentul în care am ajuns în sală, s-au terminat în 2 ore. Mi se pare penibil să fiu speriat de niște probe care trec într-o secundă. Mi se pare că am irosit foarte mulți bani, timp. - Ți s-au părut ușoare probele? - Da, sunt ușoare. E ușor, adică, oricine ar trebui să ia bacu'.”

În 8 iulie, la ora 12, vor fi afișate primele rezultate la examenul de bacalaureat. În aceeași zi pot fi depuse contestațiile. În 13 iulie vor fi afișate rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor. Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească mai multe condiții, printre care: susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 la fiecare dintre acestea, dar și obținerea mediei 6 cel puțin, la probele scrise. La această sesiune de bacalaureat s-au înscris peste 136.000 de candidați din toate promoțiile. Dintre aceștia, circa 20.000 sunt din promoțiile anterioare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Pereții casei groazei din Caracal, verificați cu un scanner ( 19 August 2019 )

  Ancheta în cazul de la Caracal bate pasul pe loc! Procurorii au decis ca pereții casei lui Gheorghe Dincă să fie verificați cu scannerul, în căutarea de noi probe. Aparatul de scanat a fost adus de anchetatori în urmă cu câteva zile la Caracal...

 • Absolvenții de facultăți economice ar putea fi angajați la stat ( 18 August 2019 )

  Absolvenții facultăților cu profil economic și-ar putea găsi mult mai ușor un loc de muncă în domeniu! Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, vrea să stimuleze angajările, motiv pentru care propune ca tinerii care au absolvit o facultate cu profil economic de stat sau privată, să poată fi angajați în domeniul finanțelor, fără să mai fie nevoiți să dea vreun examen. 

 • Ancheta continuă la Caracal, sub presiunea expirării mandatului de cercetare la fața locului ( 6 August 2019 )

  Ancheta de la Caracal a ajuns în a cincea zi consecutivă, în condițiile în care procurorii D.I.I.C.O.T. au un mandat pentru verificări valabil până vineri! Anchetatorii au început să spargă plăcile de beton din curtea suspectului Gheorghe Dincă.

 • Suspectul de crimă din Caracal, arestat ( 27 Iulie 2019 )

  Suspectul principal de la Caracal, Gheorghe Dincă, a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile, sub acuzațiile de viol și trafic de minori. Dincă a fost prezentat magistraților Tribunalului Dolj, în această dimineață, cu propunere...

 • Au început înscrierile la Politehnică. Ofertele facultăților și condițiile de admitere ( 16 Iulie 2019 )

  Politehnica își așteaptă viitorii stundenți! În condițiile în care elevii au aflat rezultatele la Bacalaureat săptămâna trecută, facultatile și-au deschis porțile pentru a-i primi.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2