Date companie
 
 
 
 

Bacalaureatul s-a încheiat. Urmează afișarea rezultatelor și contestațiile

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Iulie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : examen, bacalaureat, rezultate, probe, contestatii, absolventi
 

Examenul de bacalaureat, la final! Absolvenții de liceu au susținut, astăzi, proba la alegere a profilului și specializării la bac Pentru acest ultim examen, elevii au avut de ales între 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică și argumentare, Sociologie și Psihologie.

VOX ”Azi, după părerea mea, a fost mai ușoară proba a treia la alegere. Am dat la Geografie și mi s-au părut subiectele accesibile. Astăzi, pot obține o notă mai bună față de celelalte probe.”

VOX ”- Sincer, a fost bine și la română și la mate și la biologie. - Ce ți s-a părut mai simplu? - La mate, nu îmi vine să cred că spun asta, dar la mate. - Cum au fost variantele de anul acesta, comparativ cu anii trecuți? - La matematică a fost mult mai greu în anii trecuți, față de anul acesta.”

VOX ”- Mi se pare că am stat un an întreg să mă pregătesc pentru niște probe de la care aveam niște așteptări mari și, în momentul în care am ajuns în sală, s-au terminat în 2 ore. Mi se pare penibil să fiu speriat de niște probe care trec într-o secundă. Mi se pare că am irosit foarte mulți bani, timp. - Ți s-au părut ușoare probele? - Da, sunt ușoare. E ușor, adică, oricine ar trebui să ia bacu'.”

În 8 iulie, la ora 12, vor fi afișate primele rezultate la examenul de bacalaureat. În aceeași zi pot fi depuse contestațiile. În 13 iulie vor fi afișate rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor. Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească mai multe condiții, printre care: susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 la fiecare dintre acestea, dar și obținerea mediei 6 cel puțin, la probele scrise. La această sesiune de bacalaureat s-au înscris peste 136.000 de candidați din toate promoțiile. Dintre aceștia, circa 20.000 sunt din promoțiile anterioare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Rezultatele la Bacalaureat 2021 înainte de contestații, afișate ( 5 Iulie 2021 )

  Rezultatele sesiunii de vară a examenului de bacalaureat au fost afișate. Ministerul Educației a publicat rezultatele sub protecția codului pentru fiecare absolvent, atât pe site edu.ro, cât și în centrele de examen.

 • Au apărut primele rezultate la Evaluarea Națională ( 29 Iunie 2021 )

  De șapte ori mai puține medii de 10, la Evaluarea Națională, comparativ cu anul trecut! Doar 120 din cei peste 123.000 de absolvenți de clasa a VIII-a au obținut nota 10 la ambele probe susținute, respectiv Limba și literatura română și matematică. 

 • Prima probă a examenului de bacalaureat 2021, la Limba și Literatura Română ( 28 Iunie 2021 )

  Peste 133.000 de absolvenți de liceu au susținut, astăzi, prima probă a sesiunii de vară a examenului de bacalaureat, cea la Limba și Literatura Română. Absolvenții de licee cu profil real, tehnologic...

 • Festivitate de absolvire, la Liceul "Hristo Botev" din București ( 3 Iunie 2021 )

  Festivitate emoționantă la Liceul Teoretic Bulgar "Hristo Botev", din Capitală! Absolvenții din promoția 2021 au sărbătorit terminarea liceului. Îmbrăcați cu robe, toci și eșarfe, cei 100 de absolvenți au fost aplaudați...

 • A început înscrierea la Bac 2021 ( 31 Mai 2021 )

  A început înscrierea la Bacalaureat! Absolvenții de liceu se pot înscrie până pe 4 iunie la prima sesiune a examenului maturității. Anul acesta, dosarele se pot depune în format fizic, electronic sau prin poștă...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2