Examenul de bacalaureat, la final! Absolvenții de liceu au susținut, astăzi, proba la alegere a profilului și specializării la bac Pentru acest ultim examen, elevii au avut de ales între 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică și argumentare, Sociologie și Psihologie.
VOX ”Azi, după părerea mea, a fost mai ușoară proba a treia la alegere. Am dat la Geografie și mi s-au părut subiectele accesibile. Astăzi, pot obține o notă mai bună față de celelalte probe.”
VOX ”- Sincer, a fost bine și la română și la mate și la biologie. - Ce ți s-a părut mai simplu? - La mate, nu îmi vine să cred că spun asta, dar la mate. - Cum au fost variantele de anul acesta, comparativ cu anii trecuți? - La matematică a fost mult mai greu în anii trecuți, față de anul acesta.”
VOX ”- Mi se pare că am stat un an întreg să mă pregătesc pentru niște probe de la care aveam niște așteptări mari și, în momentul în care am ajuns în sală, s-au terminat în 2 ore. Mi se pare penibil să fiu speriat de niște probe care trec într-o secundă. Mi se pare că am irosit foarte mulți bani, timp. - Ți s-au părut ușoare probele? - Da, sunt ușoare. E ușor, adică, oricine ar trebui să ia bacu'.”
În 8 iulie, la ora 12, vor fi afișate primele rezultate la examenul de bacalaureat. În aceeași zi pot fi depuse contestațiile. În 13 iulie vor fi afișate rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor. Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească mai multe condiții, printre care: susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 la fiecare dintre acestea, dar și obținerea mediei 6 cel puțin, la probele scrise. La această sesiune de bacalaureat s-au înscris peste 136.000 de candidați din toate promoțiile. Dintre aceștia, circa 20.000 sunt din promoțiile anterioare.
Tot mai mulți români aleg două roți în locul celor patru. Cu temperaturi ridicate și traficul din marile orașe tot mai aglomerat, vara aceasta s-a înregistrat o creștere semnificativă a celor care dau examen pentru permisul de motocicletă. Motivele principale: libertatea și economia de timp.
Întâlnire emoționantă după 40 de ani de la absolvirea clasei a VIII-a la Școala Gimnazială Numărul 59 din sectorul 6 al Capitalei. La începutul reuniunii, absolvenții au dialogat și s-au îmbrațișat, după care au intrat în sala de clasă în care au învățat împreună cu directorul instituției de învățământ, profesorul de geografie Călin Mircea Popa. Acesta a făcut prezența, iar spre bucuria lor, foștii elevi au fost încântați că sunt menționați în Monografia Școlii pe care directorul a realizat-o.
Examenul național de bacalaureat 2025 a început cu proba scrisă la Limba română, obligatorie la toate profilurile. Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, au fost organizare 447 de centre de examen în toată țara, iar numărul candidaților înscriși este de 108.000. Pentru rezolvarea subiectelor au fost prevăzute trei ore, calculate din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sala de examen.
Nicușor Dan este președintele ales al României, în urma rezultatelor celui de-al doilea tur al scrutinului prezidențial. Conform datelor transmise de Autoritatea Electorală Permanentă, după centralizarea tuturor proceselor verbale din secțiile...
Rezultatele sesiunii de vară a examenului de bacalaureat au fost afișate. Ministerul Educației a publicat rezultatele sub protecția codului pentru fiecare absolvent, atât pe site edu.ro, cât și în centrele de examen.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019