Date companie
 
 
 
 

Bacalaureatul s-a încheiat. Urmează afișarea rezultatelor și contestațiile

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Iulie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : examen, bacalaureat, rezultate, probe, contestatii, absolventi
 

Examenul de bacalaureat, la final! Absolvenții de liceu au susținut, astăzi, proba la alegere a profilului și specializării la bac Pentru acest ultim examen, elevii au avut de ales între 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică și argumentare, Sociologie și Psihologie.

VOX ”Azi, după părerea mea, a fost mai ușoară proba a treia la alegere. Am dat la Geografie și mi s-au părut subiectele accesibile. Astăzi, pot obține o notă mai bună față de celelalte probe.”

VOX ”- Sincer, a fost bine și la română și la mate și la biologie. - Ce ți s-a părut mai simplu? - La mate, nu îmi vine să cred că spun asta, dar la mate. - Cum au fost variantele de anul acesta, comparativ cu anii trecuți? - La matematică a fost mult mai greu în anii trecuți, față de anul acesta.”

VOX ”- Mi se pare că am stat un an întreg să mă pregătesc pentru niște probe de la care aveam niște așteptări mari și, în momentul în care am ajuns în sală, s-au terminat în 2 ore. Mi se pare penibil să fiu speriat de niște probe care trec într-o secundă. Mi se pare că am irosit foarte mulți bani, timp. - Ți s-au părut ușoare probele? - Da, sunt ușoare. E ușor, adică, oricine ar trebui să ia bacu'.”

În 8 iulie, la ora 12, vor fi afișate primele rezultate la examenul de bacalaureat. În aceeași zi pot fi depuse contestațiile. În 13 iulie vor fi afișate rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor. Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească mai multe condiții, printre care: susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 la fiecare dintre acestea, dar și obținerea mediei 6 cel puțin, la probele scrise. La această sesiune de bacalaureat s-au înscris peste 136.000 de candidați din toate promoțiile. Dintre aceștia, circa 20.000 sunt din promoțiile anterioare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2