Date companie
 
 
 
 

Banca a șters mare parte din datoria unei cliente cu probleme

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Aprilie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : maramures, datorie, credit, rate, litigii, centrul, negociere, bancar, solutionare, client, csalb
 

Incredibil, dar adevărat! O maramureșeancă a obținut ștergerea unei datorii de 44.600 de euro în urma negocierii cu banca. Negocierea a fost intermediată de Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în Domeniul Bancar și reprezintă cel mai important caz din punct de vedere valoric soluționat până acum.

ROXANA MUSTĂȚEA, conciliator, C.S.A.L.B. ”Banca a acordat o diminuare a soldului 44.600 de euro care reprezintă aproape întreaga sumă pe care consumatoarea a împrumutat-o în 2007. Normal, rămân niște bani de plătit, dar extrem de mici față de ceea ce trebuia plătit ca principal, dobânzi și comisioane. Consumatorul în felul acesta își poate păstra casa.”

Persoana în cauză a împrumutat de la bancă, în 2007, aproximativ 50.000 de euro. Creditul avea dobândă variabilă, astfel că rata lunară a ajuns la 780 euro. În plus, creditul a suportat de-a lungul anilor mai multe restructurări. La toate acestea, s-a adăugat înrăutățirea situației familiei. Leul s-a depreciat în raport cu euro, salariul s-a diminuat, au apărut probleme de sănătate, iar femeia nu a mai reușit să plătească ratele la bancă. Discuțiile dintre bancă și clientă au durat 3 luni.


ROXANA MUSTĂȚEA, conciliator, C.S.A.L.B. ”Acest contract de credit de nevoi personale cu ipotecă a avut de-a lungul timpului multiple acte adiționale. Nu erau străini de acest caz social, dar, acum, au făcut pasul final. Consumatorul este o doamnă cu doi copii, dânsa fiind foarte bolnavă, unul dintre copii fiind bolnav.”

Diferența de credit care a rămas de plată a fost împărțită de bancă în rate cu dobândă fixă. Astfel, clienta va achita lunar circa 1.000 de lei, până la stingerea datoriei, a mai precizat Roxana Mustățea.

COSMINA STOIAN, reporter ”În cazul negocierii dintre bancă și client, ambele părți au de câștigat, deoarece își pot continua relația contractuală și, prin alegerea concilierii, se evită procesul. Cele mai multe cereri vizează reducerea sau eliminarea unor comisioane, reducerea soldului sau a costurilor asociate creditelor ipotecare sau de consum, iar toată procedura este gratuită pentru client.”

De la începutul anului și până în 19 aprilie au fost trimise peste 600 de cereri către Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în Domeniul Bancar, cu 70% mai multe față de aceeași perioadă a anului trecut. Dintre acestea, 200 s-au transformat în dosare, față de circa 170 în aceeași perioadă a anului trecut. La acestea se adaugă 61 de cereri soluționate amiabil de bănci și clienți, după transmiterea cererii de conciliere prin intermediul Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în Domeniul Bancar« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Gripă aviară, la o fermă de păsări din județul Maramureș ( 15 Ianuarie 2020 )

  Gripa aviară a revenit în România! Virusul a fost depistat la o fermă de găini din județul Maramureș. Anunțul a fost făcut de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor care a transmis...

 • Poliția Română, la datorie de sărbători ( 25 Decembrie 2019 )

  Peste 21.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne vor fi la datorie în perioada sărbătorilor de iarnă! Cetățenii sunt îndemnați să respecte legea și să sesizeze la 112 sau la Poliție eventualele incidente sau dacă se află...

 • Datoria statului român față de Viorel și Ioan Micula, achitată ( 13 Decembrie 2019 )

  Guvernul României a hotărât să plătească suma pentru care există titlu executoriu în România, în urma procesului intentat statului român de Viorel și Ioan Micula, în numele a trei companii deținute de cei doi oameni de afaceri.

 • Matinalul efervescent de la Național FM, din curtea Centrului Național Media ( 8 Septembrie 2019 )

  Matinalul Național FM se mută în curtea Centrului Național Media! După o săptămână de matinal în mijlocul turiștilor, pe plaja din Mamaia, acum, Oana Paraschiv si Mihai Găinușă vor trebălui în gospodărie.

 • Țigara electronică, posibilă cauză a unor boli pulmonare grave ( 19 August 2019 )

  Țigările electronice, ținta unei investigații declanșate de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite ale Americii! Alertați de o serie de boli pulmonare înregistrate în rândul tinerilor din 14 state americane, specialiștii...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2