Date companie
 
 
 
 

Băncile acordă credite speciale, pentru achiziția de locuințe aflate în executare silită

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Noiembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : credite, banci, rate, locuinte, romani, executare, silita
 

Credite speciale, pentru achiziția de locuințe aflate în executare silită! Este strategia pe care au pus-o la punct băncile, cu scopul de a rezista în fața valului de credite ipotecare neperformante. Zeci de mii de români au accesat credite de zeci sau chiar sute de mii de euro, pentru a cumpărat case și apartamente supraevaluate, iar acum au ajuns în imposibilitatea de a plăti ratele la bănci.

DORINA GONȚ, executor judecătoresc "Aceste imobile, din cauza litigiului cu care sunt grevate, au un preț de pornire al licitației cu 15-20% mai mic."

MIHAI RĂUȚĂ, reprezentant bancă comercială "Cel care dorește să achiziționeze ajunge să plătească cu 30-40% mai puțin, față de prețul unui apartament de pe piață."

Mare atenție, însă! Cine vrea să se împrumute la bancă, pentru a cumpăra o locuință executată silit, trebuie să specifice de la bun început că vrea să o adjudece cu plata în rate. Altfel, cumpărătorul este obligat să achite întreaga sumă licitată, în cel mult o lună. În cazul în care nu achită, pierde casa!

DIANA TARUS, analist financiar "Va fi anulată licitația, imobilul va fi scos din nou la vânzare, iar toate costurile vor fi suportate de cel care nu a reușit să livreze banii la timp."

În condițiile în care nu găsesc cumpărători pentru locuințele aflate în executare silită, iar numărul împrumuturilor restante crește, băncile îi dau pe rău-platnici pe mâna recuperatorilor de credite.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Temerile financiare ale românilor ( 21 Septembrie 2019 )

  Instabilitatea financiară, principala temere a românilor! Cel puțin așa rezultă din cel mai recent studiu privind preocupările financiare, din care mai reiese că românii consideră că educația financiară în familie este esențială.

 • Românii cheltuie mult pe hrană, europenii dau banii pe utilități ( 3 Iulie 2019 )

  Românii cheltuie cei mai mulți bani pe hrană, în timp ce europenii pe utilități! Cel puțin așa rezultă din ultimul studiu Eurostat dat publicității. Când vine vorba de mâncare, românul nu se uită la bani. Așa a ajuns România...

 • Radu Mazăre, la instanță în dosarul locuințelor sociale din campusul "Henri Coandă" ( 10 Iunie 2019 )

  Radu Mazăre, din nou în fața judecătorilor! Fostul primar al Constanței a fost adus, în această dimineață, din penitenciar la Înalta Curte de Casație și Justiție, acolo unde se judecă apelul dosarului privind locuințele sociale...

 • Marș de solidaritate, pentru Cimitirul Valea Uzului ( 9 Iunie 2019 )

  Marș de solidaritate, în cazul cimitirului de la Valea Uzului! Peste 300 de români și maghiari au participat la o adunare de solidaritate interetnică româno-maghiară, sîmbătă după-amiază, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

 • Propunere de modificare a legii asigurărilor obligatorii de locuințe ( 20 Mai 2019 )

  Legea asigurărilor obligatorii de locuințe va fi modificată! Asigărătorii urmează să acopere, pe lângă riscul de cutremur, alunecări de teren și inundații, și riscul de furtuni, potrivit reprezentanților Autoritatății de Supraveghere Financiară.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2