Date companie
 
 
 
 

Băncile acordă credite speciale, pentru achiziția de locuințe aflate în executare silită

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Noiembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : credite, banci, rate, locuinte, romani, executare, silita
 

Credite speciale, pentru achiziția de locuințe aflate în executare silită! Este strategia pe care au pus-o la punct băncile, cu scopul de a rezista în fața valului de credite ipotecare neperformante. Zeci de mii de români au accesat credite de zeci sau chiar sute de mii de euro, pentru a cumpărat case și apartamente supraevaluate, iar acum au ajuns în imposibilitatea de a plăti ratele la bănci.

DORINA GONȚ, executor judecătoresc "Aceste imobile, din cauza litigiului cu care sunt grevate, au un preț de pornire al licitației cu 15-20% mai mic."

MIHAI RĂUȚĂ, reprezentant bancă comercială "Cel care dorește să achiziționeze ajunge să plătească cu 30-40% mai puțin, față de prețul unui apartament de pe piață."

Mare atenție, însă! Cine vrea să se împrumute la bancă, pentru a cumpăra o locuință executată silit, trebuie să specifice de la bun început că vrea să o adjudece cu plata în rate. Altfel, cumpărătorul este obligat să achite întreaga sumă licitată, în cel mult o lună. În cazul în care nu achită, pierde casa!

DIANA TARUS, analist financiar "Va fi anulată licitația, imobilul va fi scos din nou la vânzare, iar toate costurile vor fi suportate de cel care nu a reușit să livreze banii la timp."

În condițiile în care nu găsesc cumpărători pentru locuințele aflate în executare silită, iar numărul împrumuturilor restante crește, băncile îi dau pe rău-platnici pe mâna recuperatorilor de credite.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Prințul Charles, mesaj de Paște pentru români ( 19 Aprilie 2020 )

  Prințul de Wales le-a adresat românilor un mesaj video, cu ocazia Paștelui ortodox. Prințul Charles, un mare prieten al României, vorbește în mesajul său despre actuala criza sanitară și își exprimă dorința de a reveni în țara noastră.

 • Suspiciune de atac cibernetic asupra platformei IMM Invest, imediat după lansare ( 17 Aprilie 2020 )

  Platforma IMM Invest, anunțată cu surle și trâmbițe de guvern, nefuncțională chiar la lansare! Platforma unde IMM-urile pot accesa credite garantate, ca parte a planului de repornire a economiei, s-a blocat la jumătate de oră...

 • Oferta de materiale de protecție, mult sub cerere ( 13 Aprilie 2020 )

  Aproape 1 din 2 români nu găsește să cumpere materiale de protecție. Cel puțin așa rezultăr dintr-un sondaj realizat de IRES, în perioada 7 - 8 aprilie, privind percepțiile și comportamentul românilor în timpul crizei...

 • Mai mulți români au ieșit și în aceste zile la grătar ( 29 Martie 2020 )

  În plină pandemie, românii nu renunță în totalitate la obiceiurile lor! Creșterea alarmantă a numărului de pacienți infectați duce țara noastră din ce în ce mai aproape de Scenariul 4 prevăzut de autorități, însă există situații în care teribilismul și inconștiența unor români pot avea repercusiuni grave.

 • Românii, la iarbă verde în plină pandemie de coronavirus ( 21 Martie 2020 )

  Inconștiența, iresponsabilitate sau ignoranță? În timp ce medicii se luptă pentru salvarea oamenilor infectați cu noul coronavirusului, iar autoritățile impun măsuri menite să protejeze populația, mulți români nu par deloc...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2