Date companie
 
 
 
 

Bani pentru antreprenori

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Ianuarie 2022
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Lansare proiecte FNGCIMM
 

Statul are planuri mari cu întreprinderile mici și mijlocii. Joi, au fost lansate patru noi programe, menite să susțină sectorul producției din România. La evenimentul de lansare a programelor, organizat la Camera Deputaților, au participat, printre alții, ministrul Finanțelor Publice, Adrian Câciu, ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, liderul PSD, Marcel Ciolacu, precum și reprezentanți ai Fondului Național de Garantare a Creditelor și ai băncilor din țara noastră. Programele IMM Prod, Rural Invest, Garant Construct și Innovation au fost create pentru a-i încuraja pe antreprenorii români, la început de drum, să investească în viitor. Pentru aplicarea acestora, se urmărește oferirea a 50.000 de garanții destinate celor care vor să își crească afacerile, față de aproximativ 38.000, anul trecut.

ADRIAN CÂCIU, ministrul Finanțelor ”Este un efort pe care trebuie să îl facem împreună, pentru a avea finanțări, pentru a dezvolta antreprenoriatul românesc și a crea capitalul real românesc.”

Programul IMM Prod își propune să finanțeze afacerile deschise în zona urbană, pentru încurajarea producției autohtone, mărirea capacității de producție, evoluția tehnologică, cât și alinierea la obiectivele de mediu impuse de Uniunea Europeană. Rural Invest are ca obiectiv refinanțarea creditelor agricultorilor și fermierilor, achiziția de terenuri agricole, automatizarea și digitalizarea, dar și securitatea energetică. Programul Garant Construct se adresează întreprinderilor mici și mijlocii din zona construcțiilor, iar banii acordați vor ajuta la finanțarea investițiilor, asigurarea lichidităților și îmbunătățirea eficienței energetice. Nu în ultimul rând, programul Innovation vine în sprijinul proiectelor ce valorifică invențiile, inovațiile, activitățile de export și brevetele de inovare pentru produse, digitalizare, mediu, strategii și investiții.

ADRIAN CHESNOIU, ministrul Agriculturii ”Avem un bun național, pământul fertil, pe care îl avem moștenire de la strămoșii noștri, și trebuie să venim cu politici publice coerente, care să integreze materia primă în industria alimentară, în zona de procesare și realizare de produse cu valoare adăugată. Acest lucru nu poate fi făcut fără capital.”

Banii vor fi alocați către întreprinderile mici și mijlocii, cel mai devreme, din luna februarie. Antreprenorii sunt încurajați să le acceseze cu încredere, beneficiind și de sprijinul băncilor.


Bani pentru antreprenori

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2