Date companie
 
 
 
 

Bani pentru dublarea numărului de gospodării racordate la gaze

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Iunie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : gaze, infrastructura, orban
 

Executivul va aloca un miliard de euro, în următorii șapte ani, pentru extinderea rețelei de gaz din România! Este declarația premierului Ludovic Orban, aflat în județul Suceava, unde a participat la punerea în funcțiune a rețelei de gaze naturale din comuna Moara. Doar 35% din populația României este racordată la rețeaua de gaz, în timp ce în Ungaria 90% din populație beneficiază de această facilitate. Șeful Guvernului spune a anunțat un program care va avea o finanțare de un miliard de euro pentru extinderea rețelei de gaz în România.

LUDOVIC ORBAN, premierul României

„La ora actuală, deși România deține rezerve de gaz extrem de importante, doar 35% din populația României este conectată la rețelele de gaz natural. Pentru comparație, Ungaria, care nu se compară cu România în ceea ce privește rezervele de gaz, are racordată la rețeaua de gaz peste 90% din populație. Din cauza faptului că multe gospodării ale populației nu sunt racordate, apelează la sisteme de încălzire cu lemne sau alte sisteme de încălzire, care nu sunt eficiente, care au costuri mari, poluează”

Potrivit prim-ministrului modernizarea rețelei de gaze se va face în următorii șapte ani. Obiectivul proiectului este cel puțin dublarea numărului de gospodării care sunt racordate la rețeaua de alimentare cu gaze naturale, mai spune premierul Orban. Totodată premierul a vorbit și despre modernizarea infrastructurii din Suceava.

LUDOVIC ORBAN, premierul României

"Este foarte important cine se ocupă de marile proiecte de infrastructură,  cu siguranță dacă noi am fi fost cei care ne-am fi ocupat de acest proiect, Centura Sucevei probabil ar fi fost gata în 2 ani, în 2 ani jumatate maxim, nu în 12 ani cât a durat cu succesiunea la putere a unora care parcă nu au vrut să facă Centura Sucevei."

În opinia lui Orban, standardul de viață al românilor trebuie să crească, iar prioritatea zero trebuie să fie investițiile în infrastructură.


Bani pentru dublarea numărului de gospodării racordate la gaze

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Marcel Ciolacu anunță o iminentă moțiune de cenzură ( 6 Iulie 2020 )

  PSD va depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban. Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că o primă formă a textului moțiunii a fost deja creionată de senatorul Șerban Nicolae.

 • Liberalizarea pieței gazelor, în vigoare ( 1 Iulie 2020 )

  Liberalizarea pieței gazelor a intrat în vigoare! Începând de astăzi, prețul gazelor nu mai este reglementat de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei, ci se stabilește în funcție...

 • Premierul Ludovic Orban, chemat să dea explicații în scandalul Unifarm ( 29 Iunie 2020 )

  Ludovic Orban, chemat în Parlament să dea explicații în legătură cu scandalul de la Unifarm! Senatorul PSD, Radu Oprea, a anunțat că social-democrații vor ca prim-ministrul să dea explicații în fața parlamentarilor...

 • Relansare a lucrărilor la Autostrada Transilvania și la DN 76 Oradea - Deva ( 12 Iunie 2020 )

  Contractul pentru tronsonul Chiribiș-Biharia al Autostrăzii Transilvania, semnat, astăzi, în prezența premierului Ludovic Orban. Șeful Executivului, însoțit de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a vizitat șantierul...

 • Cinci membri ai Guvernului, amendați ( 31 Mai 2020 )

  Cinci membri ai Guvernului au fost amendați după apariția în spațiul public a fotografiei de la petrecerea de ziua premierului. Astfel, premierul Ludovic Orban și ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, au fost sancționați cu câte...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2