Date companie
 
 
 
 

Banii câștigați la muncă în Germania, investiți în colectarea laptelui, acasă, în Mehedinți

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Iunie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : mehedinti, lapte, munca, centru, investitie, germania, capra, claudiu, buzgure
 

Investiție în România, după 10 ani de muncă în străinătate! Un tânăr din Mehedinți a demarat o afacere de succes în satul natal, cu banii strânși în anii petrecuți la muncă, în Germania. Claudiu Buzgure colectează lapte de la crescătorii de capre din trei județe. Ar merge și mai departe, dar nu are capacitatea necesară. Centrul are acum o capacitate de 42 de tone de lapte.

VOX "Din trei județe, Mehedinți, Dolj și Caraș. Avem două mașini special amenajate, cumpărate de afară cu bani proprii și ne e de mare ajutor pentru a colecta laptele."

După ce este colectat, laptele este trimis către fabrici din Grecia și Franța, unde este la mare căutare.

VOX "În România ne confruntăm cu problema asta, cu piața de desfacere, că nu ai unde să-ți livrezi marfa. În primul rând pentru mine, apoi să-i ajut și pe crescătorii din zonă."

VOX "La o temperatură de 2 grade este ridicat din teren, este transportat cu cisternele izoterme. Îl coborâm la temperatura de un grad, îl filtrăm, îl sterilizăm și apoi este dat către beneficiar."

Crescătorii de capre sunt foarte multumiți că pot vinde laptele la un preț corect.

VOX "250 de capre. Laptele, înainte, îl făceam brânză, dar nu merge cu brânză, că e degeaba. Acum e foarte bine cu băiatul asta cu laptele, care a venit. Ne convine la toată lumea că adună, luăm și noi banii gramadă."

Investiția s-a ridicat la 150.000 de euro, iar proprietarul centrului speră să-și extindă afacerea cât mai curând.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Joi, 18 Ian. 2018

1 USD = 3.8054 RON
-0.0013
1 EUR = 4.6514 RON
-0.0059
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2