Date companie
 
 
 
 

Banii câștigați la muncă în Germania, investiți în colectarea laptelui, acasă, în Mehedinți

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Iunie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : mehedinti, lapte, munca, centru, investitie, germania, capra, claudiu, buzgure
 

Investiție în România, după 10 ani de muncă în străinătate! Un tânăr din Mehedinți a demarat o afacere de succes în satul natal, cu banii strânși în anii petrecuți la muncă, în Germania. Claudiu Buzgure colectează lapte de la crescătorii de capre din trei județe. Ar merge și mai departe, dar nu are capacitatea necesară. Centrul are acum o capacitate de 42 de tone de lapte.

VOX "Din trei județe, Mehedinți, Dolj și Caraș. Avem două mașini special amenajate, cumpărate de afară cu bani proprii și ne e de mare ajutor pentru a colecta laptele."

După ce este colectat, laptele este trimis către fabrici din Grecia și Franța, unde este la mare căutare.

VOX "În România ne confruntăm cu problema asta, cu piața de desfacere, că nu ai unde să-ți livrezi marfa. În primul rând pentru mine, apoi să-i ajut și pe crescătorii din zonă."

VOX "La o temperatură de 2 grade este ridicat din teren, este transportat cu cisternele izoterme. Îl coborâm la temperatura de un grad, îl filtrăm, îl sterilizăm și apoi este dat către beneficiar."

Crescătorii de capre sunt foarte multumiți că pot vinde laptele la un preț corect.

VOX "250 de capre. Laptele, înainte, îl făceam brânză, dar nu merge cu brânză, că e degeaba. Acum e foarte bine cu băiatul asta cu laptele, care a venit. Ne convine la toată lumea că adună, luăm și noi banii gramadă."

Investiția s-a ridicat la 150.000 de euro, iar proprietarul centrului speră să-și extindă afacerea cât mai curând.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Amenzi usturătoare pentru cei care își deranjează vecinii ( 26 Ianuarie 2020 )

  Adio petreceri gălăgioase în cartier! Amenzile pentru deranjarea liniștii publice au fost majorate și intră în vigoare chiar de astăzi. Astfel, potrivit noilor prevederi, cresc de câteva ori amenzile pentru persoanele care își deranjează...

 • Mulți români își doresc schimbarea locului de muncă, anul acesta ( 20 Ianuarie 2020 )

  Schimbarea locului de muncă, în topul priorităților pentru cei mai multi români! Potrivit unui raport publicat de platforma Best Jobs, șase din zece angajați spun că schimbarea locului de muncă se află pe lista obiectivelor pentru acest an.

 • Polițistul din Târgu Jiu, în arest provizoriu ( 12 Ianuarie 2020 )

  Polițistul din Târgu Jiu, reținut pentru un dosar de furt în Germania, a fost plasat în arest provizoriu ăn țară, pentru 15 zile, până la traducerea mandatului european de arestare. Așa a decis Curtea de Apel Craiova.

 • Agresorii jandarmeriței, pedepse cu suspendare ( 28 Decembrie 2019 )

  Închisoare cu suspendare pentru cei șapte bărbați care au agresat o femeie jandarm, la protestul din 10 august 2018 din Piața Victoriei! Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Sectorului 1 al Capitalei și nu este definitivă.

 • Angajații români, nemulțumiți de salarii ( 17 Septembrie 2019 )

  Peste jumătate dintre angajații din România vor să ceară o majorare salarială până la sfârșitul anului sau să își caute alt job. Cel puțon așa rezultă dintr-un sondaj realizat de de platforma de recrutare online BestJobs, ale cărui...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2