Date companie
 
 
 
 

Banii românilor care muncesc în străinătate, motorul economiei

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Aprilie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : raport, bani, banca, strainatate, romani, munca, mondiala, transfer
 

Românii din străinătate, vitali pentru economia țării! Potrivit unui raport publicat săptămâna aceasta de Banca Mondială, românii care muncesc în afara granițelor au trimis anul trecut acasă 4,9 miliarde de dolari, acesta fiind unul din cele mai mari transferuri de bani în regiune. Țara noastră se află pe locul trei în Europa în acest clasament, după Rusia și Ucraina.

OCTAVIAN IONESCU, reporter "Raportul Băncii Mondiale arată că, după trei ani de declin consecutiv, transferurile de bani către Europa și Asia Centrală au crescut cu aproape 21%. Această tendință se datorează aprecierii monedei euro și a rublei față de dolar, dar și avansului economic și perspectivelor de angajare în țările în care lucrează cei care trimit bani acasă."

Anul trecut, cei 266 de milioane de migranți au trimis către țările emergente și în curs de dezvoltare o sumă record: 466 de miliarde de dolari, după trei ani de declin, datorită accelerării creșterii economiei globale, se arată în raport. Pentru acest an se previzionează o sumă și mai mare: 485 de miliarde de dolari. Statele cu cele mai mari transferuri de bani în 2017 au fost India, China, Filipine, Mexic, Nigeria și Egipt. Cei mai mulți bani au fost trimiși din Statele Unite și din Arabia Saudită.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2