Date companie
 
 
 
 

Basescu: Aderarea României la euro trebuie să fie o prioritate

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Septembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : euro, prioritati, aderare
 

Aderarea țării noastre la zona euro în anul 2015 este o țintă mult prea ambițioasă. Este opinia ministrului Finanțelor, Florin Georgescu, după ce președintele Traian Băsescu a afirmat că această măsură ar trebui să fie prioritară.

FLORIN GEORGESCU, ministrul Finanțelor: "Este un termen foarte ambițios. Eu cred cã se va definitiva strategia României privind adoptarea monedei unice europene după alegerile din aceastã toamnã."

TRAIAN BĂSESCU, președintele României: "Să facă o prioritate din îndeplinirea condițiilor de intrare în zona euro. (...) Nimeni nu a modificat obiectivul inițial 2015. Vom vedea că nu depinde numai de noi, dar pânã una alta trebuie sã menținem acest obiectiv."

Potrivit analiștilor, aderarea la zona euro ar însemna pentru România eliminarea riscului valutar. Dezavantajul este că economia s-ar putea sufoca, dacă nu e pregătită să facă față competiției, spun specialiștii. Recent, Bulgaria a înghețat pe termen nelimitat planurile de adoptare a monedei euro, în contextul crizei datoriilor de stat. Autoritățile de la Sofia au considerat că aderarea la uniunea monetară nu ar mai aduce vreun beneficiu, ci numai costuri.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2