Date companie
 
 
 
 

Băsescu, Ponta și Vosganian, vizați de Inspecția Judiciară în urma declarațiilor privind cazurile ”Microsoft, ”Lukoil” și ”Roșca Stănescu”

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Octombrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : basescu, raport, ponta, declaratii, csm, stanescu, vosganian, inspectia, judiciara, analiza, microsoft, lukoil
 

Inspecția Judiciară, sesizată de Consiliul Superior al Magistraturii, în cazul declarațiilor făcute de președintele Traian Băsescu în dosarul Microsoft și premierul Victor Ponta cu privire la ancheta de la Lukoil. Totodată, Inspecția Judiciară va analiza și declarațiile făcute de senatorul liberal, Varujan Vosganian referitor la condamnarea lui Sorin Roșca Stănescu.

LIVIA DOINA STANCIU, judecător, C.S.M. "Raportat la afirmațiile făcute fie de premier, de președintele statului, de un domn senator la adresa justiției. Inspecția va efectua verificări în fiecare caz în parte, se vor transmite plenului C.S.M. constatările în parte. Vom vedea dacă putem vorbi de un atac la adresa independenței sistemului judiciar, a reputației profesionale."

ADRIAN BORDEA, judecător, C.S.M. "Trebuie apărată independența justiției, indiferent de persoana care afectează independența justiției."

Inspecția Judiciară va analiza totodată și declarațiile reprezentanților Lukoil privind ridicarea sechestrului de către anchetatori.

TIBERIU NIȚU, judecător, C.S.M. "Un astfel de anunț "dacă mâine nu ridici sechestrul, noi plecăm de aici", cu toate implicațiile pe care orice om le conștientizează, asta da! Această declarație este de natură să pună presiune pe procuror și să-l timoreze."

În data de 3 octombrie, când șeful statului a dat aviz urmăririi penale a cinci miniștrii în dosarul ”Microsoft”, a făcut aprecieri privind acest caz. În declarația susținută astăzi, la Palatul Cotroceni, șeful statului a anunțat că își menține aprecierile făcute la acel moment. Referitor la dosarul Lukoil, premierul Victor Ponta a făcut, la începutul săptămânii, apel la înțelepciunea procurorilor, să găsească soluții legale pentru a nu se bloca activitatea rafinăriei. În joc, spunea premierul Victor Ponta, este soarta a 3.500 de angajați. La rândul său, Varujan Vosganian declara, miercuri, referitor la condamnarea lui Sorin Roșca Stănescu, că "un procuror cere și judecă, iar Curtea de Apel este de fapt o prelungire a celor care acuză". Inspecția Judiciară va analiza declarațiile celor trei și va prezenta concluziile într-un singur raport.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2