Date companie
 
 
 
 

Bătrâni din județul Buzău, obligați să cerșească în Franța și Spania

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Iulie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spania, buzau, franta, infractori, arest, traficanti, preventiv, persoane, batrani, grupare, frati, cersesc
 

O grupare de traficanți de persoane, care a exploatat mai mulți bãtrâni cu dizabilitãți, a fost anihilatã de politiștii buzoieni. Gruparea, formată din patru frați, își racola victimele din satele buzoiene, cu promisiunea cã vor munci peste hotare. Ajunși în strãinãtate, oamenii erau obligați sã cerșeascã, iar banii obținuți erau predați capilor rețelei. Gheorghe Tudose are 63 de ani și este unul dintre bãtrânii obligați să cerșească în străinătate. El a fost mințit cã va avea o slujbă, în Spania, dar, ajuns acolo, i-au fost luate actele și a fost obligat sã cerșeascã.

GHEORGHE TUDOSE, victimã "Am plecat frumos, pentru cã am zis și eu cã scap de amãrãciunea de sãrãcie, cã poate câștig și eu ceva. Când au vãzut cã eu produc acolo de la 60 de euro, chiar 100 de euro, zilnic, a schimbat socoteala, cicã, dã-mi zece. Acolo, când veneai seara, erai obligat sã-i decartezi toți banii. M-a bãtut sã fac treaba asta."

A reușit cu greu sã scape, dupã patru luni de cutreierat pe strãzile din Madrid.

GHEORGHE TUDOSE, victimã "L-am rugat pe unul din Galați care era cofetar la o cofetãrie, acolo, și i-am spus: mãi, vãd cã ești românaș, ajutã-mã cã nu vorbesc spaniola și mor pe aici, om bãtrân. I-a dat un telefon sorã-mi de la Buda, a trimis banii și m-a pus la autocar. Am venit tot pe banii mei."

În perioada octombrie 2011 – iunie 2013, cei patru frați, cu vârste cuprinse între 35 și 54 de ani, au racolat șapte persoane, bãtrâni sau cu deficiențe fizice, pe care le-au trimis la cerșit în Franța și Spania.

FLORINA CRUCIANU, purtãtor de cuvânt, I.P.J. Buzãu "În urma perchezițiilor efectuate de polițiști la locuințele suspecților, au fost identificate și ridicate în vederea efectuãrii cercetãrilor mai multe înscrisuri. S-a dispus indisponibilizarea unui imobil, iar toți suspecții au fost duși la sediul D.I.I.C.O.T.."

Trei dintre suspecți au primit mandate de arestare preventivã. În urma deciziei magistraților, cel de-al patrulea este în libertate, dar nu are voie să părăsrească localitatea de reședință.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2