Date companie
 
 
 
 

Bătrânii din Arad nu mai știu ce să vândă, pentru a putea supraviețui

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Ianuarie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : arad, pensionari, saracia, batrani
 

Sărăcia în care se zbat zeci de bătrâni din Arad îi determină pe aceștia să stea toată ziua în frigul din piață, pentru a-și vinde compoturile și zacusca din cămară. Oamenii spun că pensiile de mizerie pe care le încasează lunar nu le ajung pentru medicamente și întreținere.

VOX:"- Zacuscã, un compot, tarhon, ce sã vindem? Un bulion. - De la dumneavoastrã din cãmarã? - Da, sigur. Stau si vând de 3 lei, de 3 lei am vândut luni, 3 lei. Ãia-s bani? Stai toatã ziua aici si vinzi de 3 lei."

Pensionarii care au o grădină încearcă să-și rotunjească veniturile cu ajutorul conservelor produse în timpul sezonului cald. Prețurile sunt rezonabile- între 5 și 10 lei borcanul de gem, 4 lei borcanul cu hrean ras și 5 lei borcanul de compot.

VOX: "- Am adus din cãmarã sã vând ardei iuti, am niste hrean, am fãcut niste tãieturi de zarzavat, niste gemuri, dulceatã. - Merg vânzãrile? - Nu."

IOAN BARNA, președinte C.A.R.P. Arad "Avem foarte multe familii care se vede pe ei cã sunt sãraci, vin la noi persoane care pur si simplu spun cã nu au niciun ban în buzunar, ajutati-ne cu ceva."

În județul Arad, trăiesc 120.000 de pensionari. 40% dintre aceștia au pensii mai mici de 600 de lei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2