Date companie
 
 
 
 

Bebelușii din Cluj-Napoca iau lecții de înot

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Mai 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cluj, bebelusi, lectii, bazin, inot
 

Nu au învãțat încã sã meargã, dar fac scufundãri în piscinã! Este vorba despre bebelușii care iau lecții de înot încă de la vârsta de patru luni. La centrul de înot pentru bebeluși din Cluj-Napoca, apa din bazin nu conține clor și este purificatã cu ajutorul electrolizei saline.

AMBIANȚÃ ”Unu, doi, trei, start! Super! Excelent!

Pãrinții spun cã, de când vin la bazin, bebelușii lor nu mai au probleme de sãnãtate.

VOX ”- De ce ați ales să veniți aici la înot? - Am auzit că e foarte sănătos pentru copii. Se dezvoltă mai bine din toate punctele de vedere, învață să socializeze, îi face numai bine.”

VOX ”La început, când am venit, a stat 30 de minute în apă, adică jumătate din ora stabilită, după care, din ce în ce mai mult, ceea ce pentru mine e un semn că îi place, că se simte bine aici.”

VOX ”Am venit ca să se dezvolte fizic armonios și ca să nu îi fie teamă de apă. Cu cât încep copiii să ia contact mai repede cu apa, cu atât le va fi mai ușor să mergem la mare, la piscină, fără să-i fie teamă de apă.”

ANA-MARIA VENCZEL, kinetoterapeut ”Copiii sunt foarte mici la 4-5 luni, nu se pot mișca, și în apă se simt foarte comod, dau din mâini și din picioare și asta le dă o senzație de plutire și de siguranță.”

Potrivit medicilor, înotul dezvoltă foarte bine musculatura și fortifică sistemul cardiovascular și plămânii. Învățarea tehnicilor de înot de către copii este foarte importantă, mai ales în condițiile în care, potrivit statisticilor, înecul este ce-a de-a doua cauză pentru moartea accidentală a copiilor între 1 și 14 ani în lume.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2