Date companie
 
 
 
 

Berzele, dar și alte păsări migratoare, în pericol din cauza iernii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Martie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : zapada, frig, pasari, hrana, inghetate, berze, migratoare
 

Valul de frig și ninsori lovește păsările migratoare întoarse din țările calde. Berzele sunt printre cele mai greu încercate. Ele suferă din cauza temperaturilor scăzute și a stratului de zăpadă, care le împiedică să își găsească hrana. În Ialomița, autoritățile au pregătit locuri încălzite unde vor fi duse berzele.

VOX "Direcția noastră va pune la dispoziție serele cu flori. În unitatea noastră temperatura e de 18 grade și, cu ajutorul voluntarilor, sperăm să le putem aduna după viscolul ce va trece."

VOX "Nu putem să ne apropiem de ele, pentru că vor fugi și le vom deranja. Acestea vor fi luate doar după ce se vor așeza pe pământ. Atunci vor avea probleme."

VOX "Când stau cu un picior ridicat și ciocul între pene, ele practic salvează 40 la sută din căldură."

VOX "Apelăm la voluntari pentru hrană, organe de pui, pipote, orice fel de carne."

Unii oameni au adăpostit berzele înghețate chiar în casele lor.  Specialiștii spun că, atunci când o barză coboară din cuib, pe stradă, este semn că are nevoie de hrană. Dacă nu mai fuge de om, înseamnă că are nevoie de ajutor.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "Berzele nu sunt singurele care au de suferit din cauza frigului. În ultima săptămână au existat sute de cazuri de păsări de talie mică găsite în zăpadă. Ornitologii recomandă, ca atunci când găsim o pasăre înghețată, să o punem într-o cutie de carton și să îi oferim mâncare: nuci, semințe crude de floarea soarelui și fructe. Ei atrag atenția să nu hrănim păsările cu pâine, pentru că este un aliment procesat, fără nutrienți."« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Trasee montane închise din cauza zăpezii, în Bucegi ( 31 Octombrie 2019 )

  Vești proaste pentru iubitorii de aventură! Traseele montane din Munții Bucegi vor fi închise începând de mâine, din cauza vremii nefavorabile. Potrivit șefului Salvamont Bușteni, în zonă ninge deja de ceva vreme, iar...

 • Decizie în Justiție, care interzice vânarea a patru specii de păsări ( 25 Octombrie 2019 )

  O nouă premieră în justiție! Patru specii de păsări migratoare, ciocârlia de câmp, sturzul viilor, rată cu capul negru și rată sunătoare, nu mai pot fi vânate. Curtea de Apel Brașov a admis o acțiune introdusă de Asociația Alianța...

 • Românii cheltuie mult pe hrană, europenii dau banii pe utilități ( 3 Iulie 2019 )

  Românii cheltuie cei mai mulți bani pe hrană, în timp ce europenii pe utilități! Cel puțin așa rezultă din ultimul studiu Eurostat dat publicității. Când vine vorba de mâncare, românul nu se uită la bani. Așa a ajuns România...

 • Nămeți de șapte metri, pe Transfăgărășan ( 17 Mai 2019 )

  Strat de zăpadă de șapte metri, pe Transfăgărășan! Drumarii au început, astăzi, să curețe zăpada de pe porțiunea cuprinsă între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, sector de drum închis circulației din cauza nămeților.

 • Munte, aer curat și distracție din plin, la Stâna de Vale ( 4 Martie 2019 )

  Distracție la maximum în acest weekend la stațiunea Stâna de Vale! Sâmbătă și duminică, s-a desfășurat cea de-a douăzecea ediție a Serbărilor Zăpezii! Gazdele maratonului de concursuri pe zăpadă, muzică și distracție, realizatorii Național FM București, Denis Ciulinaru și Daniela Cap, au asigurat atmosfera de sărbătoare. Nu a lipsit nicio intervenție spectaculoasă, a salvamontiștilor bihoreni, care au luminat cu torțe pârtia de schi.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2