Date companie
 
 
 
 

Biblioteca Nationalã s-a redeschis pentru public, în noul sediu din bulevardul Unirii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Aprilie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : nationala, sediul, hunor, ungureanu, biblioteca, unirii, dotare
 

Dupã patru decenii de la începerea lucrãrilor, a batut si ceasul redeschiderii Bibliotecii Nationale. Noul sediu din b-dul Unirii este unul foarte modern. Are 5 etaje, scãri rulante, pereti din sticlã si spatii special amenajate pentru vernisaje.

Premierul Mihai Rãzvan Ungureanu si ministrul Culturii, Kelemen Hunor, au fost printre primii vizitatori ai Bibliotecii Nationale.

MIHAI RAZVAN UNGUREANU, premierul Romaniei "Este în primul rând dovada cã în România, indiferent de conditiile economice, cultura conteazã. Cultura nationalã face diferenta."

Ca o dovada ca noua biblioteca pare rupta din filmele SF, pe holuri poate fi intalnita holograma maestrului Ion Luca Caragiale recitând din schita "O zi solemnã".

VIOLETA HUTU, reprezentant firmã de produse electronice "Este o ocazie de a-i face pe doritorii de literaturã sã vinã sã-l întâlneascã pe Caragiale. Practic, am dorit sã fie o combinatie între tehnologie si contemporan cu ideea de bibliotecã si literaturã."

Vestea redeschiderii Bibliotecii Nationale i-a atras pe iubitorii de cultura inca din prima zi. Vizitatorii au stat chiar la coadã, pentru a-si face permise de acces.

VOX "- Cum ti se pare biblioteca? - Este foarte mare, e ok, mult mai bine decât mã asteptam."

VOX "Sper sã fie foarte bine pentru toti cei care îsi cautã setea de culturã."

Cladirea bibliotecii gãzduieste zeci de spatii de expozitii, sãli de conferinte, librãrii, o cafenea si un restaurant, ba chiar si o grãdinitã pentru copiii angajatilor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Perle, la Evaluarea Națională 2020 ( 27 Iunie 2020 )

  Evaluarea Națională și examenul de bacalaureat sunt, de ani de zile, o sursă inepuizabilă de perle ale elevilor. Iată câteva dintre perle culese de profesorii care au corectat lucrările anul acesta. Un text biografic...

 • Rezultatele finale la Evaluarea Națională 2020, afișate ( 27 Iunie 2020 )

  Au fost publicate rezultatele finale de la Evaluare Națională. Conform datelor obținute în urma reevaluării celor peste 15.000 de contestații, proporția candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 este de 76.2%...

 • Primele rezultate la Evaluarea Națională, afișate astăzi ( 22 Iunie 2020 )

  Emoții mari pentru absolvenții de gimnaziu, la început de săptămână. Rezultatele la Evaluarea Națională au fost publicate astăzi, pe site-ul evaluare.edu.ro și la fiecare instituție de învățământ în parte.

 • Măsuri speciale, pentru Evaluarea Națională ( 14 Iunie 2020 )

  Elevii de clasa a VIII-a vor susține, începând de mâine, Evaluarea Națională. Ministerul Educației și Ministerul Sănătății au emis un ordin comun care impune aplicarea unor măsuri speciale în școli, în scopul...

 • Noi condiții de acordare a serviciilor medicale, stabilite de Guvern și comunicate de C.N.A.S. ( 29 Mai 2020 )

  Vești pentru pacienții din România! Potrivit Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Guvernul a aprobat o hotărâre care prevede noile condiții de acordare a serviciilor medicale în contextul situației epidemiologice actuale.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2