Date companie
 
 
 
 

Bilanț dramatic: 79 de decese provocate de vremea rea, 259 de localități blocate

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Februarie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : sinistrati, romani, murit, bilant, localitati, izolate, hipotermie
 

Bilanțul provocat de natura dezlănțuită este dramatic: 79 de români au murit din cauza vitregiilor vremii. Numai în ultimele 24 de ore, 5 persoane au decedat din cauza hipotermiei.

prin telefon: RAED ARAFAT, subsecretar de stat, Ministerul Sănătății "Marea parte a celor declarati ca fiind decese hipotermice sunt care au fost gasiti in spatii publice, in afara unei locuinte. Fie in parc, in strada, locurile in care au fost gasiti marea parte a decedatilor prin hipotermie."

259 de localități sunt blocate din cauza zăpezii și a viscolului, iar 30 dintre acestea nu mai au curent electric. Guvernula decis să trimită alimente și combustibil pentru sinistrații din mai multe zone.

GABRIEL BERCA, ministrul Administrației și Internelor "Astazi am alocat 244 mii lei pentru patru judete cele mai afectate de viscol. Braila– 70 mii lei, Buzau- 35 mii Calarasi- 52 de mii, Vrancea - 86.500 . Ajutorul consta in motorina, pateuri de ficat. Distribuirea ajuotrului cade in sarcina prefectului din judetele respective, iar transportul se suporta de rezervele de stat."

TRAIAN BĂSESCU, președintele României "Pentru Guvern, prioritatea zero in acest moment este legata de sprjinul comunitatilor si cetatenilor care sunt puternic afectati de situatia de iarna."

Cursurile vor fi reluate de miercuri în toate unitățile de învățământ din Capitală. Peste 8.200 de școli si gradinite din intreaga tara au fost inchise marți din cauza vremii.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2