Date companie
 
 
 
 

Bilanț dramatic, al accidentelor mortale pe munte

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Iulie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : accident, viata, munte, deces, campanie, salvamont
 

Bilanț alarmant, prezentat de salvamontiști! Potrivit datelor făcute publice de salvatorii muntelui, în luna iunie au fost înregistrate 15 decese, un număr îngrijorător de mare de persoane decedate în urma accidentelor suferite pe munte. Totodată, au fost organizate aproape 500 de acțiuni de salvare, în urma solicitărilor primite de la persoane aflate în dificultate sau care au suferit accidente. Zilnic, 250 – 300 de salvamontiști s-au aflat la datorie, în zonele cu afluență turistică mare, în zonele de practicare intensivă a sporturilor montane, în punctele medicale și de intervenție din circa 90 de posturi și baze salvamont. Circa 420 de oameni accidentați au fost recuperați de salvamontiși și predați echipajelor SMURD și de la Ambulanță. Dintre aceștia, 16 persoaneau fost preluați cu elicoptere SMURD-IGAV. Pentru a preveni astfel de situații, Salvamont a lansat campania „Vara 2019 – vara responsabilității pe munte”, prin care se dorește reducerea numărului de accidente montane și prevenirea acestora.

TORA APETRII, reporter "Salvamontiștii vă recomandă ca, în perioada verii, să plecați pe munte cu echipament adecvat pentru traseul ales și cu harta zonei. Nu uitați să puneți în rucsac lanternă cu baterii de schimb, telefonul mobil, busola și trusa de prim-ajutor. Și, desigur, evitați să plecați singuri pe potecile muntelui."

Salvamontiștii speră ca mesajele lor să ajungă la iubitorii drumețiilor montane, pentru a preveni producerea accidentelor care pot afecta viața omului sau în urma cărora pot rezulta decese.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Reacții adverse, după vaccin ( 23 Februarie 2021 )

  Țara noastră ar putea primi, în aprilie, un al patrulea vaccin împotriva COVID-19! Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a anunțat că serul produs de compania Johnson & Johnson ar urma să fie autorizat la jumătatea lunii martie de către Agenția Europeană a Medicamentului, iar începând cu luna aprilie, ar putea ajunge primele doze și în România.

 • Accident mortal, pe o șosea din Bihor ( 20 Februarie 2021 )

  Accident cumplit, sâmbătă dimineață, pe Drumul Național 19 B, între Săcuieni și Marghita, în județul Bihor! Pe un segment de drum, un tânăr șofer a pierdut controlul volanului și consecințele au fost dramatice.

 • Pericol de avalanșă, în munți ( 24 Ianuarie 2021 )

  Două persoane au fost surprinse sâmbătă, de o avalanșă, sub Vârful Țigănești din Munții Bucegi. La fața locului au intervenit salvamontiștii, care au descoperit că o persoană era rănită.

 • Pe pârtiile din Stâna de Vale, condiții sigure pentru turiști ( 24 Ianuarie 2021 )

  Dacă pe pârtiile din alte stațiuni se înregistrează accidente, iar unii turiști ajung la spital cu traumatisme și fracturi, în stațiunea Stâna de Vale din județul Bihor nu există niciun incident de acest gen.

 • Trei tineri, căutați de salvamontiști la apelul unui părinte prea grijuliu ( 23 Ianuarie 2021 )

  Alarmă falsă, în cazul unor tineri bucureșteni plecați în drumeție pe Vârful Moldoveanu! O echipă de salvamontiști din Argeș a plecat, vineri seară, în căutarea celor trei tineri, după ce un părinte a anunțat că...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2