Date companie
 
 
 
 

Bilanț dramatic, al accidentelor mortale pe munte

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Iulie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : accident, viata, munte, deces, campanie, salvamont
 

Bilanț alarmant, prezentat de salvamontiști! Potrivit datelor făcute publice de salvatorii muntelui, în luna iunie au fost înregistrate 15 decese, un număr îngrijorător de mare de persoane decedate în urma accidentelor suferite pe munte. Totodată, au fost organizate aproape 500 de acțiuni de salvare, în urma solicitărilor primite de la persoane aflate în dificultate sau care au suferit accidente. Zilnic, 250 – 300 de salvamontiști s-au aflat la datorie, în zonele cu afluență turistică mare, în zonele de practicare intensivă a sporturilor montane, în punctele medicale și de intervenție din circa 90 de posturi și baze salvamont. Circa 420 de oameni accidentați au fost recuperați de salvamontiși și predați echipajelor SMURD și de la Ambulanță. Dintre aceștia, 16 persoaneau fost preluați cu elicoptere SMURD-IGAV. Pentru a preveni astfel de situații, Salvamont a lansat campania „Vara 2019 – vara responsabilității pe munte”, prin care se dorește reducerea numărului de accidente montane și prevenirea acestora.

TORA APETRII, reporter "Salvamontiștii vă recomandă ca, în perioada verii, să plecați pe munte cu echipament adecvat pentru traseul ales și cu harta zonei. Nu uitați să puneți în rucsac lanternă cu baterii de schimb, telefonul mobil, busola și trusa de prim-ajutor. Și, desigur, evitați să plecați singuri pe potecile muntelui."

Salvamontiștii speră ca mesajele lor să ajungă la iubitorii drumețiilor montane, pentru a preveni producerea accidentelor care pot afecta viața omului sau în urma cărora pot rezulta decese.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2