Date companie
 
 
 
 

Bilanțul nămeților, în București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Ianuarie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : capitala, bucuresti, utilaje, zapada, deszapezire, munti, bulevarde, stradute
 

Capitala este presărată cu munți de zăpadă! Utilajele de deszăpezire au curățat bulevardele și străziule importante, dar, străzile secundare și trotuarele sunt acoperite, în continuare, cu un strat gros de zăpadă.

AMBIANȚĂ "Bă, frate, dă-i în spate, că te îndrepți exact în ala sau ia total dreapta."

AȘARLUIZA BOANTĂ, reporter "Autoritățile spun că s-a acționat toată noaptea cu pluguri și cu zeci de tone de material antiderapant, pentru îndepărtarea nămeților de pe bulevardele și străzile Capitalei. Șoferii care sunt nevoiți să străbată străduțele dintre blocuri îi acuză, însă, pe edili, că au fost preocupați doar de arterele principale, iar aleile au fost lăsate în voia sorții."

VOX "Se circula foarte greu, din cauza gheții. Dacă nimeni nu ia nicio măsura! Unde merge transportul în comun, totul e în regulă. Unde nu intră transportul în comun, nu se poate circula."

CRISTIAN POPESCU-PIEDONE, primar, Sectorul 4, București "Arterele principale sunt circulabile 100%. Am adus 12 freze, care să degajeze măcar cât două lopeti lățime, pe unde trec oamenii."

AMBIANȚĂ "Nu o lăsa! Dă-i tare, dă-i tare!"

VOX "Nu s-a intervenit! Păi, dacă a bătut vântul toata ziua, ce sa intervină! Dimineața intervenim noi cu lopata."

VOX "- Dar e ceva zăpadă, la dumneavoastră pe stradă! - Este, da! Nu a intrat nimic. nimic, nimic, nimic! (...) Singuri, la lopată, cu ce putem. Asta e, trăim în România și ne ocupa tot timpul!"

prin telefon: ANDREI CHILIMAN, primar, Sectorul 1, București
"Ne-am apucat să scoatem zăpada din sector și am început cu principalele bulevarde. Am scos peste 6.000 de tone de zăpadă."

Cele mai mari probleme sunt pe trotuare, pe unde ar trebui să circule pietonii.

VOX "Nu poți să te dai jos din autobuz, nu te poți urca pe trotuar."

Viscolul a făcut și victime în Capitală.

prin telefon: ALIS GRASU, șef, Serviciul de Ambulanță București-Ilfov "Am avut și o naștere la domiciliu, 3 accidente auto, 3 persoane căzute în stradă, 30 de persoane pt fracturi și luxații, 60 cu traumatisme prin cădere și 40 de persoane fără adăpost au fost transportate la adăposturile primăriei."

În unele zone din București și mijloacele de transport în comun au avut probleme. Un tramvai a deraiat pe bulevardul Ion Mihalache.

AMBIANȚĂ "Dă-te la o parte, dă-te la o parte."

Din fericire, în urma deraierii, nimeni nu a fost rănit.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Amintiri din infern ( 13 August 2021 )

  Imagini cu salvatorii montani care dorm sub cerul liber, la finalul acțiunii de salvare din Munții Făgăraș, au devenit virale pe internet. Unul dintre salvamontiști a dat detalii despre modul în care s-a desfășurat acțiunea contra cronometru: turiștii au urcat pe un perete care se escaladează exclusiv iarna și au sunat abia după ce s-a întâmplat tragedia, iar întunericul a îngreunat mult acțiunea. 

 • Șofer agresat în trafic, în București ( 21 Iunie 2021 )

  Grav incident în trafic, în Capitală! Doi tineri au blocat o mașină și au distrus-o, chiar în mijlocul străzii. Agresorii, un bărbat și o femeie, lovesc automobilul cu picioarele și cu o crosă...

 • Festivitate de absolvire a elevilor de-a VIII-a, la Liceul Teoretic Național din București ( 12 Iunie 2021 )

  Momente emoționate, pentru absolvenții clasei a VIII-a din cadrul Liceului Teoretic Național din București! La festivitatea de absolvire au participat elevi, cadre didactice, dar și părinții adolescenților...

 • Percheziție la sediul unui radio pirat, în București ( 12 Iunie 2021 )

  Intervenție în forță a mascaților, la sediul unui post de radio pirat din București! Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sector 5 au efectuat o percheziție domiciliară...

 • Festivitate de absolvire a clasei a VIII-a, la Școala Gimnazială nr. 59 din București ( 11 Iunie 2021 )

  A răsunat ultimul clopoțel pentru elevii claselor a VIII-a, după un an dificil marcat de pandemia de coronavirus! Printre cei care au spus bun rămas gimnaziului s-au numărat și elevii Școlii Gimnaziale nr. 59 din Capitală.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2