Date companie
 
 
 
 

Bilanțul pe 2018 al Ministrului Public, sub semnul presiunii asupra Justiției

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Februarie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : raport, justitie, ministerul, procuror, lazar, presiuni, public, politic, ihannis, tarcea
 

Activitatea Ministerului Public în 2018, prezentată, astăzi, de procurorul general Augustin Lazăr! Un bilanț în care presiunile factorului politic asupra Justiției a ținut capul de afiș. În raportul său, procurorul general a ținut să precizeze că 2018 a fost anul în care s-au exercitat presiuni mari asupra instituțiilor judiciare, în special asupra parchetelor.

AUGUSTIN LAZĂR, procuror general “A fost anul în care s-au exercitat presiuni mari asupra instituțiilor judiciare, în special asupra parchetelor. În acest context, PICCJ a fost pus în situația de adopta în numeroase rânduri poziții publice și instituționale în sensul apărării independenței procurorilor. Tot în avalanșă au fost demersurile de modificare a legilor din justiție.”

Prezent la prezentarea raportului, președintele Klaus Iohannis a afirmat că, în 2018, subiectele legate de domeniul justiției au continuat să facă agenda publică, din cauza insistenței obsesive a actualei majorități de a interveni politic în justiție.

KLAUS IOHANNIS, președintele României “Această misiune a Ministerului Public nu e deloc una ușoară, cu atât mai mult cu cât în ultimii ani atacurile la adresa procurorilor au devenit din ce în ce mai virulente, când tocmai persoanele care au probleme cu legea vor să facă legea în domeniul justiției atunci însăși temelia statului e amenințată.”

Șefa Instanței Supreme, Cristina Tarcea, a atacat în discursul său clasa politică din România. Ea a vorbit despre un “impostorul reformator” care urăște oamenii corecți și care știe că privilegiile nu i s-ar fi cuvenit dacă ar fi respectat regulile.

CRISTINA TARCEA, președinte, Înalta Curte de Casație și Justiție „Am constatat cu stupoare că din ce în ce mai insidios se fac simțite în societate un cuvânt și un fenomen: Impostura. Mă refer la impostura dată în vileag.”

Procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat că în 2018, procurorii au avut de soluționat peste 1,7 milioane de cauze, fiind vizați aproape 59.000 de inculpați. Potrivit statisticilor, a crescut semnificativ numărul cazurilor de violență în familie, dar și al cazurilor de dare de mită. La trafic de influență, numărul inculpațior a crescut și el, cu 8,7%. Un bilanț care s-a încheiat cu un îndemn la vigilență pentru combaterea acțiunilor de corupție.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2