Date companie
 
 
 
 

Biroul lui Ceaușescu, scos la licitație de o firmă de mobilă din Arad

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Martie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : arad, fabrica, ceausescu, licitatie, insolventa, mobila, birou
 

Cântărește trei tone și este atât de valoros, încât și Elton John a dorit să îl cumpere! Vorbim despre biroul creat special pentru Nicolae Ceaușescu, la fabrica de mobilă din Arad, acolo unde a stat în conservare un sfert de secol. Echipa care a lucrat la realizarea lui a fost compusă din 18 sculptori, 3 arhitecți și 4 designeri, iar procesul de fabricație a durat 8 luni. Dictatorul a murit, însă, înainte de a se folosi de impozantul birou.

MARIAN GUȘATU, director general fabrică de mobilă "A văzut proiectul, a văzut schițele, dar el, personal, niciodată. Era o echipă specială. Doar dânșii aveau acces."

Sculptat manual în lemn de paltin, cu furnir de nuc, cireș și trandafir, biroul este prevăzut cu numeroase sertare secrete și cu ornamente scumpe, motiv pentru care, de-a lungul ultimilor 25 de ani, a stârnit interesul multor persoane, dornice să-l achiziționeze. Conducerea fabricii arădene nu s-a lăsat, însă, înduplecată să-l vândă.

MARIAN GUȘATU, director general fabrică de mobilă "După anii `90, au fost mai multe oferte de cumpărare a acestui cabinet, din țările fostei Uniuni Sovietice, din țările arabe. La un moment dat, au fost discuții chiar și cu Elton John."

Acum, însă, fabrica arădeană a intrat în insolvență și conducerea a luat decizia de a scoate la licitație biroul destinat lui Nicolae Ceaușescu. Prețul de pornire este de 50.000 de euro.

VOX "- Ce v-a impresionat cel mai mult? - Tot îmi place, pentru că este artă și arta nu contează cui îi este închinată."

VOX "Arată foarte bine! Chiar impresionant!"

Dacă mai rămânea șef al statului o lună și o zi, adică până la aniversarea zilei sale de naștere, pe 26 ianuarie 1990, Ceaușescu ar fi primit în dar o bibliotecă, un birou și un scaun, de la fabrica de mobilă din Arad.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2