Date companie
 
 
 
 

Blocajele provocate de cardul de sănătate nefuncțional, analizate la Miezul Problemei

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Aprilie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : soft, sanatate, card, Miezul Problemei
 

Problemele din sistemul de sănătate nu contenesc. Cardul de sănătate și softul deseori nefuncțional au fost analizate la Miezul Problemei, de Elena Oprea și invitații săi.

ELENA OPREA, realizator "Miezul Problemei": "Din cauza acestui sistem, oamenii întâmpină greutăți, merg zeci de kilometri până la un spital iar acolo li se spune că nu funcționează sistemul, vă rugăm să așteptați."

MIRCEA COȘEA, analist economic: "Ceva nu funcționează foarte bine. Pe de o parte există blocaje, ele sunt raportate de medicii de familie și negate de Casă, care spune că nu e adevărat. Ori medicii de familie au probleme, ori sistemul."

Medicii sunt conștienți de necesitatea sistemului informatic dar sunt nemulțumiți de modul în care funcționează.

dr. RODICA TĂNĂSESCU, președinte SNMF: "Legat de softurile informatice care merg așa cum merg, sunt necesare dar sunt necesare dacă funcțiuonează așa cum trebuie. // Este inadmisibil să dai sancțiuni în condițiile în care softurile tale sunt încă la început și mai au mult până să fie fucționale."

Opinia este împărtășită și de reprezentanții societății civile.

PETRE RĂCĂNEL, președinte FSCR: "Medici de familie intampina greutati cu sistemul, nu pot să intre în sistem să acceseze datele pacienților uite așa nu putem să facem și noi un lucru bun pentru cetatenii romani."

Reprezentanții Casei de asigurări spun însă că există soluții.

LIVIU NICULESCU, dir.gen.adj. CNAS: "A fost prevăzută situația nefuncționării sistemului, astfel că la momentul acela există posibilitatea lucrului offline, urmând a fi raportat în termen de 72 de ore."

Blocajele în exasperează însă atât pe pacienți cât și pe medici.

VASILE BARBU, președinte ANPP: "Vedem tensiuni care se creează între pacienți și medic și se încarcă foarte mult sistemul birocratic."

Problemele economice, sociale sau politice sunt dezbătute la Național TV, în cadrul emisiunii Miezul Problemei, în fiecare joi, de la ora 21.15 și vineri de la ora 17.15.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • România este pe ultimul loc la cheltuielile pentru sănătate ( 4 Septembrie 2019 )

  România, în continuare pe ultimul loc în Uniunea Europeană! Potrivit celor mai recente date publicate de Eurostat, suntem ultimii între statele UE în ceea ce privește sumele cheltuite pentru sănătate ca procentaj în PIB.

 • Virusul West Nile face o nouă victimă ( 13 August 2019 )

  Un nou deces provocat de virusul West Nile! O femeie în vârstă de 64 de ani din județul Buzău a murit, la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș, din București. Rezultatele analizelor realizate de la Direcția de Sănătate Publică Buzău...

 • Salariile unor funcționari publici, cu 58% peste cele ale angajaților din restul economiei ( 11 August 2019 )

  Salarii generoase, în administrația publică și în Apărare! Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, anumiți funcționari publici câștigă, în medie, cu 58% peste salariile angajaților din restul economiei. Chiar dacă, în ultimii ani, creșterile...

 • Academicianul rus Ashot Khachatryan, părintele medicinei hidrogenului, în România ( 9 August 2019 )

  Celebrul academician rus, Ashot Khachatryan, cel care a pus la punct metode medicale unice specifice medicinei hidrogenului, se află în România. Profesorul Khachatryan acordă consultații și aplică metodele și procedurile sale...

 • Sistemul informatic al C.N.A.S., funcțional ( 7 August 2019 )

  Românii vor putea folosi, din nou, cardurile de sănătate! Casa Națională de Asigurări de Sănătate a anunțat că sistemul cardurilor de sănătate funcționează normal, după mai bine de o lună de blocaje. Potrivit C.N.A.S....

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2