Date companie
 
 
 
 

Blocajele provocate de cardul de sănătate nefuncțional, analizate la Miezul Problemei

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Aprilie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : soft, sanatate, card, Miezul Problemei
 

Problemele din sistemul de sănătate nu contenesc. Cardul de sănătate și softul deseori nefuncțional au fost analizate la Miezul Problemei, de Elena Oprea și invitații săi.

ELENA OPREA, realizator "Miezul Problemei": "Din cauza acestui sistem, oamenii întâmpină greutăți, merg zeci de kilometri până la un spital iar acolo li se spune că nu funcționează sistemul, vă rugăm să așteptați."

MIRCEA COȘEA, analist economic: "Ceva nu funcționează foarte bine. Pe de o parte există blocaje, ele sunt raportate de medicii de familie și negate de Casă, care spune că nu e adevărat. Ori medicii de familie au probleme, ori sistemul."

Medicii sunt conștienți de necesitatea sistemului informatic dar sunt nemulțumiți de modul în care funcționează.

dr. RODICA TĂNĂSESCU, președinte SNMF: "Legat de softurile informatice care merg așa cum merg, sunt necesare dar sunt necesare dacă funcțiuonează așa cum trebuie. // Este inadmisibil să dai sancțiuni în condițiile în care softurile tale sunt încă la început și mai au mult până să fie fucționale."

Opinia este împărtășită și de reprezentanții societății civile.

PETRE RĂCĂNEL, președinte FSCR: "Medici de familie intampina greutati cu sistemul, nu pot să intre în sistem să acceseze datele pacienților uite așa nu putem să facem și noi un lucru bun pentru cetatenii romani."

Reprezentanții Casei de asigurări spun însă că există soluții.

LIVIU NICULESCU, dir.gen.adj. CNAS: "A fost prevăzută situația nefuncționării sistemului, astfel că la momentul acela există posibilitatea lucrului offline, urmând a fi raportat în termen de 72 de ore."

Blocajele în exasperează însă atât pe pacienți cât și pe medici.

VASILE BARBU, președinte ANPP: "Vedem tensiuni care se creează între pacienți și medic și se încarcă foarte mult sistemul birocratic."

Problemele economice, sociale sau politice sunt dezbătute la Național TV, în cadrul emisiunii Miezul Problemei, în fiecare joi, de la ora 21.15 și vineri de la ora 17.15.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Noi condiții de acordare a serviciilor medicale, stabilite de Guvern și comunicate de C.N.A.S. ( 29 Mai 2020 )

  Vești pentru pacienții din România! Potrivit Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Guvernul a aprobat o hotărâre care prevede noile condiții de acordare a serviciilor medicale în contextul situației epidemiologice actuale.

 • Plângere penală împotriva D.S.P. București ( 26 Mai 2020 )

  Tensiuni între Primăria Capitalei și Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, din cauza situației de la Centrul Rezidențial de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Dependente - Berceni. Direcția Generală...

 • Masca de protecție, între beneficii și neajunsuri ( 20 Mai 2020 )

  Purtarea unei măști de protecție în spațiile închise cum sunt magazinele sau transportul în comun este impusă în România, deși Organizația Mondială a Sănătății recomandă ca doar oamenii bolnavi ori cei care...

 • Lingurița pentru împărtășanie, motiv de dispută între autorități și B.O.R. ( 12 Mai 2020 )

  Împărtășirea cu aceeași linguriță, subiect de dispută între autoritățilaice și biserică! Printre propunerile autorităților statului privind prevenirea răspândirii coronavirusului se numără și aceea ca împărtășania să se facă...

 • Ziua Asistentului Medical, în pandemie ( 12 Mai 2020 )

  Astăzi sărbătorim Ziua Internațională a Asistentului Medical, o sărbătoare ce ne prinde în acest an, în stare de urgență. Ziua se desfășoară sub tema "Profesia de asistent medical - O voce făcută să conducă spre o lume...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2