Date companie
 
 
 
 

BNR a decis sa reduca dobanda cheie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Martie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : banci, euro, bnr, dobanda
 

Emotii pentru românii care au credite în euro. Leul s-a depreciat semnificativ si se apropie de minimul istoric atins în urmã cu o sãptãmânã. Banca Nationalã a redus dobânda cheie, iar asta face din leu o monedã mai putin atractivã în ochii investitorilor. Banca Nationalã a anuntat un curs de referintã de 4,3788 de lei pentru un euro, a doua cea mai mare valoare din istorie. Recordul a fost atins la 19 martie si s-a situat la 4,3794 de lei. Deprecierea leului a fost pusã pe seama deciziei BNR de a reduce dobânda cheie la un nou minim de 5,25%.

MUGUR ISÃRESCU, guvernator BNR: "Nu apãrãm un anumit nivel de curs, o mai spun încã odatã. Credem cã în prezent cursul euro este în zona de echilibru, nu vedem niciun motiv care ne-ar putea determina sã spunem cã nu e într-o zonã de echilibru."

Pe lângã un leu tot mai slab, efectele reducerii dobânzii cheie întârzie sã aparã în piatã. Bãncile nu se înghesuie sã ieftineascã împrumuturile.

MUGUR ISÃRESCU, guvernator BNR: " Credem cã întârzierea va fi în mare parte recuperatã si cã în perioada urmãtoare o bunã parte din deciziile noastre se vor reflecta si în creditul acordat de bãncile comerciale."

Bãncile au fost pânã acum mai interesate sã atragã economiile populatiei oferind dobânzi mari la depozite, în loc sã ieftineascã împrumuturile.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2