Date companie
 
 
 
 

BNR îngheață dobânda de referință, de teama deprecierii leului

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Iunie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : euro, bnr, dobanda, creditare, isarescu, referinta, leul
 

Între stabilitatea monedei nationale si ieftinirea creditãrii, Banca Nationalã a României a ales leul. BNR a decis sã înghete dobânda de referintã la 5,25%. Decizia s-a vãzut imediat în evolutia leului, care a avut cea mai bunã zi din ultimele luni. La scurt timp dupã ce BNR a înghetat dobânda de referintã, euro a scazut la 4 lei si 44 de bani, dupã ce, timp de o lunã, a fost tinut cu greu in frau, sã nu depãseascã 4 lei si 47 de bani.

MUGUR ISÃRESCU, guvernatorul BNR "Cu doi bani, putem sã considerãm cã a fost 0,5%. Nu-l considerãm nici atac speculativ si nici nespeculativ."

Guvernatorul Mugur Isãrescu spune cã BNR va folosi toate instrumentele pentru a apãra leul, în special în cazul unui atac speculativ. Vestea prostã este cã împrumuturile nu se vor mai ieftini, din cauzã cã dobânzile cerute de bãnci urmeazã, de regulã, trendul dobânzii de referintã. Însã, ceea ce îl îngrijoreazã cel mai mult pe guvernatorul BNR este cã bãncile-mamã scot bani din filialele din România.

MUGUR ISÃRESCU, guvernatorul BNR "In ultimele sase sãptãmâni au fost scãderi de expunere pe România în mod evident."

Bancherii spun cã este un fenomen apãrut de mai mult timp.

IONUT DUMITRU, reprezentant bancã "Nu cred cã putem discuta de un fenomen care s-a întâmplat brusc ci de un fenomen care se întâmplã de mai mult timp la nivel european mai degraba."

Nici guvernatorul, nici bancherii, nu au spus câti bani au scos bãncile din România.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • B.N.R. a lansat monede din aur și alamă ( 21 Octombrie 2019 )

  Banca Națională a României va lansa în circuitul numismatic din 21 octombrie 2019, monede din aur și alamă pentru colecționare! Tema aleasa este Desăvârșirea Marii Uniri – Regina Maria. Aversul monedei din alamă...

 • Instructori auto și polițiști, cercetați pentru luare de mită în scopul acordării permiselor de conducere ( 20 Septembrie 2019 )

  Polițiști și instructori auto din Giurgiu, suspectați că ofereau permise de conducere contra cost! Șase polițiști și șapte instructori auto au fost audiați de procurorii anticorupție, la sediul D.N.A. din București. Șeful Serviciului Regim...

 • Pregătiri intense în București, pentru Euro 2020 ( 13 Septembrie 2019 )

  Mai sunt doar 10 luni până la startul Campionatului European de fotbal Euro 2020. Autoritățile locale continuă modernizarea și reabilitarea străzilor din zona Arenei Naționale, stadion care va găzdui 4 dintre meciurile acestei importante...

 • Bani falși, puși în circulație la Odorheiu Secuiesc ( 19 Iulie 2019 )

  Peste 100 de bancnote de euro si dolari contrafăcute au fost descoperite și scoase din circulație de polițiști. Banii falși au fost descoperiți în timpul unei percheziții domiciliare, în județul Harghita, la Odorheiu Secuiesc.

 • Bancnote de euro false, puse în circulație în Caraș Severin ( 16 Iulie 2019 )

  Bancnote false, puse în circulație în județul Caraș Severin! Peste o sută de bancnote contrafăcute, de 50 și 100 de euro, au fost plasate pe piață, de membrii unei grupări infracționale. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliție...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2