Date companie
 
 
 
 

Bolnavi salvați cu elicopterele

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Decembrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : smurd, elicopter, gravida, salvare, zapada, bolnavi, nameti, pacienti, arafat, dializa
 

Cursă contracronometru pentru salvarea unei femei însărcinate și a doi bărbați bolnavi, din județul Bacău! Pacienții se aflau în localitatea Podu Turcului, care a rămas izolată din cauza nămeților. Pentru transportul acestora la spitalul din Bacău, a fost nevoie de intervenția elicopterului.

DORIAN POCOVNICU, prefect de Bacău "Am constituit o celulă de criză, cu cei de la I.S.U. și cei de la ambulanță. În momentul în care a ajuns elicopterul, și celelalte variante, ambulanțele și șenilata, erau deja prezente la Podul Turcului."

Femeia însărcinată avea deja contracții și ar fi putut naște în orice clipă.

prin telefon: RAED ARAFAT, secretar de stat, M.A.I. "Gravida prezintă o naștere atipică, riscul fiind al fătului."

DIANA CIMPOEȘU, medic, S.M.U.R.D. Iași "Stabili, fără dureri pe timpul transportului. Am comunicat bine cu ei."

CĂTĂLIN NĂSTASE, comandor, Unitatea de Aviație Iași "Din punct de vedere meteo, nu am avut nicio problemă. Nici tehnică."

prin telefon: RAED ARAFAT, secretar de stat, M.A.I. "Pot să vă dau câteva cifre: 469 de persoane cu probleme, salvate, aflate în mașini. Am avut 29 de cazuri medicale, la care s-a intervenit cu mijloace speciale, fiind accesul îngreunat. Am avut 3 misiuni de căutare, în Suceava, Hunedoara și Brăila, a unor persoane rătăcite."

Raed Arafat a mai precizat că fiecare situație “se analizează individual” și că, atâta vreme cât condițiile meteo permit ridicarea elicopterelor de la sol, acestea vor continua să intervină pentru salvarea persoanelor aflate în dificultate.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2