Date companie
 
 
 
 

Bolnavii de cancer și medicii oncologi cer noi clarificări

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Aprilie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spital, tratament, vaccin, copii, cabinet, bolnav, operatii, cancer, arafat, ordin, irimia, consultatii, clarificati, insarcinat, ambulatoriu
 

Pacienții din România, în special cei bolnavi de cancer, cei cu boli cronice și persoanele care beneficiat de transplant sunt panicați din cauza interdicțiilor impuse în perioada stării de urgență. Documentul transmis, miercuri seară, de autorității, conține lămuriri în ceea ce privește prevederile Ordinului Comandantului Acțiunii nr. 74553 din data de 07.04.2020.

BIANCA ROTARU, reporter ”Clarificările au fost transmise din cauză că în spațiul public au apărut interpretări eronate cu privire la regimul internărilor și consultațiilor. Cu toate acestea, pacienții oncologici și medicii susțin că aceste lămuriri nu sunt suficiente pentru a ști dacă tratamentele sunt administrate în continuare, dacă se pot face operații sau dacă pot fi acordate consultații.”

prin telefon: CEZAR IRIMIA, președintele F.A.B.C „Clarificările nu au fost atât de clare, scuzați jocul de cuvinte, pe cât și-ar fi dorit ei să fie. În continuare este o ambiguitate în ceea ce privește tratarea pacienților oncologici. În continuare se folosește cuvântul doar urgențele, în continuare pacienții noștri suferă, nu sunt operați sau nu sunt primiți peste tot la chimioterapie deoarece este această teamă în spatele ordonanței care spune că doar urgențele, iar pacienții nu sunt tratați.”

În document se subliniază că interdicțiile în ceea ce privește internările, operațiile și consultațiile în perioada stării de urgență nu se aplică în mod automat, ci în baza analizei medicului curant de specialitate, care trebuie să justifice necesitatea internării, consultațiilor sau tratamentelor. De asemenea, se precizează că aceste interdicții nu se aplică în cazul pacientelor însărcinate sau persoanelor care necesită tratament oncologic și nici activităților legate de vaccinarea obligatorie a copiilor, care trebuie asigurate.

prin telefon: CEZAR IRIMIA, președintele F.A.B.C „Ar trebui să facă autoritatea noastră, care decide pentru noi în acest moment, situația foarte clară a acestor pacienți care reprezintă o urgență. Și nu doar pacienții oncologici, ci toți cei din programele naționale reprezintă o urgență.”

În documentul transmis de autorități, aseară, se mai precizează nu se închid spitalele publice sau private, ambulatoriile de specialitate sau cabinetele medicale, ci se suspendă doar acele activități medicale, consultații sau tratamente care nu sunt obligatorii și care pot fi reprogramate. Astfel, se urmărește prezervarea capacității de internare spitalicească și reducerea aglomerărilor din unități medicale și, implicit, se previne riscul de transmitere a infecției cu noul coronavirus.


Bolnavii de cancer și medicii oncologi cer noi clarificări

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Reacții adverse, după vaccin ( 23 Februarie 2021 )

  Țara noastră ar putea primi, în aprilie, un al patrulea vaccin împotriva COVID-19! Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a anunțat că serul produs de compania Johnson & Johnson ar urma să fie autorizat la jumătatea lunii martie de către Agenția Europeană a Medicamentului, iar începând cu luna aprilie, ar putea ajunge primele doze și în România.

 • Peste 2,4 milioane de noi doze de vaccin sosesc în România în martie ( 13 Februarie 2021 )

  Florin Cîțu susține că țara noastră a fost felicitată de către Comisia Europeană pentru modul de desfășurare al campaniei de vaccinare anti-COVID! Șeful Executivului a declarat, după vizita efectuată la Bruxelles, că România va primi noi doze de vaccin în perioada următoare.

 • Tabăra de schi din stațiunea Stâna de Vale, la final ( 6 Februarie 2021 )

  Tabăra de schi din stațiunea Stâna de Vale, județul Bihor, s-a încheiat, dar nu oricum, ci cu o competiție la care au participat toți micii schiori. Desfășurată în perioada 1-5 februarie, „Happyland Ski Camp Stâna...

 • Vaccinul AstraZeneca, în comparație cu alte vaccinuri ( 4 Februarie 2021 )

  Vaccinul produs de AstraZeneca este recomandat persoanelor cu vârste între 18 și 55 de ani și va fi administrat în două doze, la un interval cuprins între 4 și 12 săptămâni, a declarat coordonatorul campaniei...

 • Percheziții în dosarul măștilor neconforme cumpărate de UNIFARM ( 3 Februarie 2021 )

  Cinci percheziții au avut loc în București și Ilfov într-un dosar cu acuzații de înșelăciune, abuz în serviciu și fals în declarații, toate în legătură cu achiziționarea de către compania națională UNIFARM de măști medicale...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2