Date companie
 
 
 
 

Bookfest, cel mai mare salon de carte din România, s-a deschis la Romexpo

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Mai 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : festival, carte, Bookfest
 

Cel mai important festival românesc de carte, Bookfest, și-a deschis porțile la Romexpo. Sute de edituri din țară și din străinătate participă la cea de-a opta ediție a Salonului Internațional din Capitală. Președintele Asociației Editorilor din România, Grigore Arsene, alături de ambasadorul Elveției la București, Jean-Hubert Lebet, și șeful Uniunii Editorilor, Mario De Mezzo, au dat startul oficial al evenimentului.

GRIGORE ARSENE, președinte, Asociația Editorilor din România: "Efortul imens al editurilor este de a aduce la acest târg câteva mii de titluri noi. (...) Reducerile vor începe de la 15-20 la sută, până la 50% în cazuri excepționale, la solduri vor fi chiar mai mari."

Pentru a-i atrage pe oameni la festival, organizatorii au hotărât să ofere și foarte multe premii. Cel mai important este o mașinã nou-nouțã, dar foarte căutat va fi și un premiu cu...două roți.

ADRIAN OLARU, expozant biciclete: "Ne-am gândit să impulsionăm oamenii spre a veni la acest târg, la Bookfest, pentru a cumpãra cãrți, pentru a se culturaliza și noi credem cã e, oarecum, bicicleta mânã în mânã cu cititul."

În total, aproape un milion de volume sunt expuse la salonul care propune peste 300 de evenimente interactive culturale. Mai mult de două sute de expozanți își așteaptă vizitatorii până duminică, iar intrarea este liberă.
« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Festivalul comunității săsești ( 1 August 2021 )

  Klaus Iohannis, prezent la festivalul comunității săsești din România! Șeful statului a declarat, la cea de-a IX-a ediție a evenimentului „Săptămâna Haferland”, organizată în satul Criț din județul Brașov, că desfășurarea festivalului reprezintă, pe de-o parte, un pas spre normalitate și pe de altă parte, întărirea cooperării dintre România și Germania.

 • De mâine, EcoFest 2021 la Craiova ( 6 Iunie 2021 )

  EcoFest 2021, la start! Cea de-a XI-a ediție a festivalului internațional de Film Ecologist ECO FEST România „Pentru Sănătatea Pământului” va debuta, luni, la Craiova, iar organizatorii promit numeroase surprize pentru participanți.

 • Analistul de geopolitică și studii de securitate Alba Popescu, dublă lansare de carte ( 24 Septembrie 2020 )

  Eveniment cultural, în București! Analistul de geopolitică și studii de securitate Alba Popescu și-a lansat două volume: "Analize incomode" și "Geopolitică și pandemie"! La eveniment au participat peste 50 de personalități...

 • Eveline Păuna, la Național FM ( 19 Februarie 2020 )

  Eveline Păuna a fost invitata emisiunii "România vorbește", la Național Fm. Aceasta a discutat împreună cu realizatorii, Denis Ciulinaru și Diana Enache, despre noua sa carte, "Femeia la 30 de ani". Cartea prezintă 30 de povești care descriu sufletul femeii la 30 de ani în nuanțe fie de împlinire deplină, fie de căutare a sensului. Cititorii sunt invitați să descopere 30 de femei diferite, cu aspirații diferite, în contexte diferite de viață. De asemenea, poveștile pot descrie și o singură femeie cu 30 de fațete ale personalității sale. Autoarea a potrivit fiecare cuvânt astfel încât să fie o carte despre femei de 30 de ani, pe care să o citească femeile de orice vârstă. Și, cu și mai multă atenție, bărbații.

 • Snap, la cel mai mare festival de muzică retro din Europa, DISKOTEKA ( 15 Februarie 2020 )

  Snap, una dintre cele mai iubite trupe ale anilor ’80-’90, se pregătește să facă senzație la cea de-a doua ediție Diskoteka Festival, care va avea loc în perioada 1-3 mai, la Timișoara! 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2